Resistor trimming met lasertechnologie

Resistor trimming met lasertechnologie van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  23-04-2008

ACI Laser introduceert een laser voor het trimmen van weerstanden. Door materiaal weg te branden op een weerstand met een laser verandert de weerstandwaarde. Met deze methode kan men zeer nauwkeurige weerstanden maken.


De ontwikkeling van deze laser, DPLMagic Trimmer, is gebaseerd op de ervaring en technische kennis van de ACI markeerlasers. Er is een camerasysteem aan het systeem toegevoegd, en image processing software en interfaces voor real-time aansturing tijdens het lasertrimmen.

Het systeem bestaat uit een laser, vision systeem en software zodat het hele trimmingproces kan worden geautomatiseerd.
De verschillen tussen lasers voor het trimmen en markeerlasers zijn de aangepaste bundelgeneratie voor het trimproces en een uitgebreide elektrische interface.
Het trimmen van weerstanden kan real-time worden gestopt door gebruik van een externe metingen van de weerstand. De laatste stand van de spiegel in de scanhead worden onthouden zodat het proces naadloos kan worden hervat. Met behulp van een optioneel camerasysteem dat is gekoppeld aan het optische pad kan het trimproces langs de laserstraal worden gevolgd.
Het vision systeem analyseert de beelden en identificeert èn localiseert de componenten die mogelijk getrimd moeten worden. Het positioneert ook de inkepingen en compenseert positiewijzigingen na een soldering. De uitlijning kan worden gevolgd en bewaard. Het is ook mogelijk om een statistische evaluatie te doen van snijlengte en tijd.

Verscheidene resistor typen worden al succesvol afgesteld met de ACI laser (bijv. 0402, 1206, 0805 en 0603).

De trim laser is luchtgekoeld en heeft daardoor een zeer kleine en compacte behuizing.

Mocht u na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 297 266 191 of contact opnemen met Sigurd van Hof.

Laser 2000 Benelux is gespecialiseerd in de distributie van lasers, op laser gebaseerde systemen, optische test- en meetapparatuur, optische componenten en fiber optiek voor industriële en wetenschappelijke toepassingen.