Synrad introduceert de t70, 70 Watt CO2 laser

Synrad introduceert de t70, 70 Watt CO2 laser van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  10-03-2009

In navolging van de succesvolle t60, t80 en t100 introduceert Synrad de t70.
In tegenstelling tot de eerdere t-serie heeft de t70 een ingebouwde RF voeding.

Hiermee heeft men de voordelen van de t-serie, namelijk de optimale bundelkwaliteit en de snelle optische rise/fall time in combinatie met een geïntegreerde RF voeding in één compact design samengevoegd.

Door de RF voeding in de laser te integreren, is deze laser makkelijker in een XY-systeem in te bouwen of op een robot arm te plaatsen. De t70 heeft alleen maar een 48 VDC spannings- en een stuurkabel nodig. Beide zijn nagenoeg niet gevoelig voor beweging.

De t70 is volledig met lucht te koelen en daarmee met zijn kleine voetafdruk makkelijk in een lasersysteem te monteren. Waterkoeling is als optie verkrijgbaar.

Met zijn compacte, robuuste lucht- of watergekoelde ontwerp is de t70 een perfecte combinatie tussen optisch vermogen, prestatie en prijs.

Synrad is fabrikant van sealed “all metal tube” RF excited CO2 lasers in de range van 10 tot en met 400 Watt laservermogen. De CO2 lasers worden ingezet voor medische, wetenschappelijke en industriële toepassingen. Dit zijn toepassingen zoals snijden, markeren, graveren, lassen en verhitten van een breed scala van materialen.


Laser 2000 Benelux is gespecialiseerd in de distributie van lasers, op laser gebaseerde systemen, optische test- en meetapparatuur, optische componenten en fiber optiek voor industriële en wetenschappelijke toepassingen.


Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 (0)297-266 191 of per e-mail [email protected] Bekijk ook de Synrad CO2 laser pagina of lees meer informatie over snijlasers en lasergraveermachines op Laser2000.nl