Unieke breedband Terahertz radiometer

Unieke breedband Terahertz radiometer van Laser 2000 Benelux

Door: Laser 2000 Benelux  09-07-2009

De T.rad 1000D van Spectrum Detector is een breedband radiometer voor intensiteitsmetingen over het gehele THz spectrum (0.1-30 THz) . De nieuwe radiometer bestaat uit een zeer gevoelige, met groot oppervlak uitgevoerde, pyroelectrische detector en lock-in electronica met software. De sensor is in een thermisch geisoleerde behuizing gebouwd en wordt gevoed via een USB verbinding met de LIA-DPM digitale lock-in module.

De meegeleverde software installeren (LabView executable) en de pyroelectrische probe aansluiten is het enige wat hoeft te worden gedaan om aan een gechopte THz bron te kunnen meten. Bronnen vanaf 100 nW tot 20 mW gemiddeld vermogen kunnen zo worden gemeten.

De eenvoudige opstelling onderscheidt zich duidelijk van een standaard lock-in versterker. De range, filter τ en de batch grootte is het enige dat moet worden ingegeven.

De lock-in versterker is zeer veelzijdig en eenvoudig in gebruik. Haar software biedt verschillende analyse-schermen: strip chart, statistiek, tuning en setup. De instel mogelijkheden staan altijd in de linkerzijde van het scherm. Als de gemeten data op het scherm verschijnt kan deze ook worden gelogd. De data wordt dan als file op de aangsloten computer opgeslagen. De opgeslagen data kan op een later moment altijd weer worden opgehaald voor verdere analyse.

Graag verwijzen wij u naar het datasheet http://www.spectrumdetector.com/pdf/datasheets/THz-TPR.pdf

Eindelijk is er een goedkoper alternatief voor de dure en kwetsbare Golay cell.
De T.rad 1000D radiometer is er om de onderzoeker breedband metingen te laten uitvoeren met een pyro-electrisch instrument, in de laagste THz signaal niveau’s.

Mocht u na het lezen van dit bericht nog vragen hebben dan kunt u ons bereiken op ons directe telefoonnummer +31 (0)297-266 191 of per e-mail [email protected]