KPN biedt gratis Schoolpix

KPN biedt gratis Schoolpix van Omnipix

Door: Omnipix  30-03-2007

KPN breidt School Online verder uit
KPN introduceert twee nieuwe diensten voor scholen: TeleTOP en Schoolpix. In samenwerking met Teletop B.V. biedt KPN de elektronische leeromgeving TeleTOP. OmniPix stelt samen met KPN Schoolpix, een applicatie voor opslag, bewerking en publicatie van schoolfoto’s, gratis ter beschikking. Deze diensten vormen een uitbreiding van School Online, het onderwijsaanbod van KPN, dat onder meer gratis internet en digitaal lesmateriaal omvat. Hierdoor kunnen scholen nog beter profiteren van de mogelijkheden die internet biedt.

Meer keuzevrijheid
Teletop B.V. biedt een gebruiksvriendelijke en betrouwbare elektronische leeromgeving aan, die KPN gaat hosten. Dit platform is geschikt voor ondersteuning van elk type onderwijs. Leerlingen en docenten kunnen onafhankelijk van tijd en plaats via internet altijd bij hun onderwijsinformatie, zoals opdrachten. TeleTOP beschikt over een automatisch plagiaatdetectiesysteem waarbij werkstukken getoetst worden op plagiaat. Ook is er een Assessment Center dat competenties en vaardigheden van leerlingen in kaart helpt te brengen, gerichte leerdoelen te formuleren en leereffecten te meten. TeleTOP wordt al door meer dan 110 scholen in Nederland gebruikt. Met de toevoeging van TeleTOP aan School Online krijgen scholen nog meer keuzemogelijkheden op het gebied van elektronische leeromgevingen.

Makkelijk schoolfoto’s uitwisselen
Door de samenwerking van KPN met OmniPix komt Schoolpix gratis beschikbaar via School Online. Met Schoolpix kunnen scholen hun foto’s online opslaan, bewerken en publiceren. Alle foto’s worden veilig en efficiënt op één plek opgeslagen in webalbums, zodat ze snel te vinden zijn via de eigen schoolwebsite. Ouders kunnen de foto’s snel en eenvoudig bestellen en afrekenen. Met Schoolpix wordt scholen veel geregel rond het opslaan en nabestellen van foto’s uit handen genomen. Bovendien vergemakkelijkt deze applicatie de communicatie tussen de school en de ouders van leerlingen. De foto’s zijn alleen te bereiken via een wachtwoord. Alle foto’s worden drie keer opgeslagen in twee verschillende datacentra, waardoor veiligheid gegarandeerd is. Via kpn.com/schoolonline kunnen scholen een gratis account aan vragen.

School Online
Onderwijs is naast zorg en veiligheid een van de speerpunten van KPN. Sinds 2004 biedt KPN scholen gratis internet. Eind vorig jaar ging KPN met de introductie van School Online nog een stap verder. School Online omvat naast drie jaar gratis internet ook digitaal lesmateriaal en aanvullende online oplossingen, zoals een e-mail en een intranetoplossing tegen een speciaal scholentarief. KPN streeft ernaar zijn onderwijsaanbod continu uit te breiden door samen te werken met partners. De nieuwste partners zijn Teletop B.V. en OmniPix. KPN wil met School Online de vernieuwing van het Nederlandse onderwijs versnellen. Meer informatie is te vinden op kpn.com/schoolonline.

Over Teletop B.V.
Teletop B.V. is een toonaangevende organisatie op het gebied van e-learningoplossingen. Met succes zet Teletop oplossingen en trainingen in bij diverse onderwijs- en trainingsvormen in de segmenten onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Teletop is een Nederlandse organisatie die de inbreng van gebruikers centraal stelt. Naast de inbreng van gebruikers is de onderwijskundige onderbouwing één van de belangrijkste pijlers waarop Teletop B.V. haar producten en diensten ontwikkelt. Kijk voor meer informatie over op www.teletop.nl.

Over OmniPix
OmniPix levert sinds begin 2006 mediamanagement applicaties voor het online opslaan, bewerken en delen van foto’s, video, audio en documenten. Dit zowel voor de zakelijke markt als voor de consumentenmarkt. De bekendste producten zijn Familypix.nl en Schoolpix.nl. OmniPix ontwikkelt momenteel met diverse partijen en partners mediamanagement concepten voor specifieke doelgroepen, die zij de komende tijd in de markt zetten. Kijk voor meer informatie op www.omnipix.nl.


Contact Omnipix

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share