Datacollectie resulteert bij NedTrain in voorraadbetrouwbaarheid

Datacollectie resulteert bij NedTrain in voorraadbetrouwbaarheid van Phi Data

Door: Phi Data  05-02-2007

Datacollectie resulteert bij NedTrain in voorraadbetrouwbaarheid

NedTrain is gespecialiseerd in onderhoud, revisie en modernisering van treinen.
Het onderdeel Refurbishment & Overhaul levert een bijdrage in de materiaalbeschikbaarheid. Door de minimalisatie van uitval van treinen, door revisies en schadeherstellingen, draagt Refurbishment & Overhaul bij aan het resultaat van de NS.

Het magazijn van alle onderdelen voor het onderhoud en revisie van treinen is onlangs geautomatiseerd met behulp van een datacollectie-oplossing van PHI DATA. Hiermee heeft NedTrain zijn voorraadbetrouwbaarheid kunnen verhogen, wat heeft geresulteerd in meer efficiënte logistieke processen.

Voorraadverschillen

In het magazijn van NedTrain Refurbishment & Overhaul werkte men voorheen met papieren picklijsten. Dit kostte veel manuren met een complex administratief proces. "Er werden veel fouten gemaakt bij het picken van materialen. Hierdoor kwam het voor dat er verkeerd materiaal werd afgeleverd bij de productielijn, wat resulteerde tot vertragingen in het productieproces", vertelt Bernardo de Langen, Projectmanager Logistiek bij NedTrain.

Met de overgang naar Baan IV is er meteen gekeken naar de mogelijkheden voor een barcodeoplossing om alle materialen in het magazijn te identificeren en te registreren.
Dit alles met het doel inzicht te krijgen in de in- en uitslag en om de logistieke processen te optimaliseren. De barcode wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij aflevering aan de productielijn en voor retourstromen.

Op een nieuw spoor met de datacollectie-oplossing

Na de implementatie van Baan IV is men in het magazijn gaan werken met barcodes en een RF-netwerk. Op advies van PHI DATA zijn er 32.000 stellinglabels in het magazijn aangebracht. Tevens is er een WLAN infrastructuur aangelegd met Cisco Access Points en daaraan gekoppeld, de robuuste Intermec CK30 handterminals. Ook zijn er printers van Intermec, type PM4i, geïnstalleerd. Bridgelogix heeft de interface geschreven voor de barcode-oplossing. Hierbij zijn er een klein aantal functionaliteiten voor NedTrain op maat ontwikkeld, waaronder een functionaliteit waar men op de handterminal kan zien welke backorders er zijn. Het voordeel hiervan is dat men meteen kan inspelen op deze orders en daardoor tijd wint.

"Binnen acht weken was het hele magazijn voorzien van EAN 128 barcodelabels van groot tot klein. Het was een hele klus om het gehele magazijn buiten werktijd te voorzien van 32.000 labels, maar het is gelukt. Niels van Amerongen, Account Manager Labels & Supplies, heeft ons goed geadviseerd over welk labelmateriaal geschikt zou zijn voor ons magazijn", vertelt Bernardo de Langen.

Een verhoogde voorraadbetrouwbaarheid

"Nu we werken met een real-time applicatie met barcodes en handterminals hebben we een verhoogde voorraadbetrouwbaarheid bereikt. Hiermee zijn we als organisatie in staat een sneller inslag- en uitslagproces te realiseren, wat leidt tot optimalisatie van het productieproces," vertelt Bernardo de Langen.

NedTrain is met de datacollectie oplossing letterlijk en figuurlijk op een nieuw spoor terecht gekomen met een verhoogde voorraadbetrouwbaarheid als resultaat.

Voor meer informatie over kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van PHI DATA, telefoon: 0348-439217.


Contact Phi Data

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share