Rijk Zwaan: Veiligheid en kwaliteit gegarandeerd met RFDC-systeem van PHI DATA

Rijk Zwaan: Veiligheid en kwaliteit gegarandeerd met RFDC-systeem van PHI DATA van Phi Data

Door: Phi Data  22-02-2007
Trefwoorden: Wifi, Printers, Draadloos

Woerden, februari 2007. Rijk Zwaan is gespecialiseerd in het veredelen, produceren en verkopen van topkwaliteit groentezaden over heel de wereld. Dit vindt plaats in verschillende klimaten en groeicondities in verschillende landen. Vanuit de verschillende landen komen op de vestiging in De Lier de geproduceerde zaden binnen en worden verwerkt. Op het moment van binnenkomst worden deze geregistreerd met de robuuste Datalogic Kyman-NET handheld terminal. Hierdoor is de veiligheid en kwaliteit gegarandeerd.

Van OpenAir naar een WiFi-omgeving

Vanaf 2001 werkt Rijk Zwaan met het logistieke pakket ABS van de firma HAPit. De handheld terminals communiceerden via een middleware tool (RF-Gen) met het draaiende ABS systeem. Dit was op basis van een OpenAir omgeving. Met de vernieuwde technieken lag de overstap naar een Wi-Fi netwerk voor de hand. Bij de vervanging van het draadloze netwerk is er ook een nieuwe softwareoplossing geselecteerd voor de nieuwe handheld
terminals. Dit is een Citrix client geworden die op de handheld terminal is geïnstalleerd en via het draadloze netwerk verbonden is met het ABS host systeem.

De Datalogic Kyman-NET handheld terminal - lichtgewicht en robuust

Voorafgaand aan de keuze van de handheld terminal is een uitgebreide pilot onder de key-users verricht. Men kon de verschillende handheld terminals op allerlei criteria beoordelen, zoals robuustheid, ergonomie, gewicht, helderheid beeldscherm, prijs etc. Op basis van deze test is de keuze gemaakt voor de Datalogic Kyman-NET. De Kyman-NET is een robuuste licht-gewicht handheld computer. Lineaire codes kunnen zonder problemen van dichtbij gelezen worden, maar het is ook mogelijk om afstanden van rond de 10 meter te halen. Daarnaast is de terminal ook geschikt om 2D codes of RFID HF-ISO tags te lezen.

Het resultaat; een veilige RF-oplossing

De voordelen van het nieuwe RF-netwerk en de mobiele handheld terminals liggen op het softwarematige vlak. De software is nu geïntegreerd in het ERP systeem ABS, waardoor er een communicatielaag tussenuit is. Het is nu mogelijk om nieuwe versies en modules van ABS meteen door te zetten naar de nieuwe mobiele handheld terminals, waardoor de efficiency is toegenomen. "Sinds 1997 hebben wij al een relatie met PHI DATA. Onze allereerste handheld terminals zijn door PHI DATA geleverd. Voor het selectietraject hebben we verschillende partijen uitgenodigd. In de pilot-fase heeft PHI DATA zich uitstekend aan alle deadlines gehouden. Tevens zijn we zeer tevreden over de goede ondersteuning en advisering, waardoor de keuze eveneens voor dit traject op PHI DATA is gevallen", aldus Peter Kalkman, IT Resource Manager.

"Onze samenwerking met Rijk Zwaan gaat terug naar 1997 en de eerste gesprekken met betrekking tot dit project lopen al sinds begin 2004. Hierdoor waren wij goed op de hoogte van de verschillende toepassingen en konden wij Rijk Zwaan op de hoogte houden van de ontwikkelingen in onze bewegende markt. Het uitgebreide selectietraject, waarin bijna geen detail is overgeslagen en waar de uiteindelijke gebruikers ook bij betrokken waren, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat wij de beste oplossing voor de toepassingen bij Rijk Zwaan konden aanbieden, de Datalogic Kyman-NET," aldus Lennard Doove, Account Manager Industry PHI DATA BV.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie op telefoonnummer 0348-439217.

Trefwoorden: Barcode, Datalogic, Draadloos, Kyman-net, Mobiele Handheld Terminals, Printers, Scanners, Wifi,

Contact Phi Data

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share