Achmea groeit met bijna 430.000 zorgverzekerden

Door: Achmea Holding  23-03-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Zorgverzekering

Zeist, 22 maart 2006 - Het aantal zorgverzekerden bij Achmea - dochter van verzekeringsconcern Eureko - is met bijna 430.000 toegenomen. Nu vrijwel alle nieuwe inschrijvingen zijn verwerkt komt het groeipercentage uit op circa 15%. Daarmee heeft Achmea nu ruim 3,3 miljoen zorgverzekerden.

Achmea dankt haar groei op de zorgverzekeringsmarkt aan de traditioneel sterke positie van Zilveren Kruis Achmea in de collectieve markt met geïntegreerde dienstverlening aan werkgevers en werknemers op het gebied van verzekeringen, preventie en reïntegratiediensten en arbodienstverlening.

Een zeer sterke groei werd gerealiseerd door Avéro Achmea. De omvang van de portefeuille Avéro Achmea werd meer dan verdubbeld tot 470.000 verzekerden. Het intermediair speelt een belangrijke rol bij het adviesgevoelige zorgverzekeringsproduct. Avéro Achmea werd hierdoor de grootste intermediaire zorgverzekeraar. De overwegend individuele portefeuille van FBTO laat een lichte daling zien als gevolg van de collectiviseringstendens in de markt.

Onder het label Interpolis is in samenwerking met de Rabobank een portefeuille opgebouwd van circa 110.000 nieuwe verzekerden. Leden van de Rabobank maakten in ruime mate gebruik van deze collectieve aanbieding. Deze groei via het bancaire distributiekanaal werd ook gerealiseerd in regio's waar de Achmea zorgverzekeraars tot dusver minder actief waren. Door de invoering van de nieuwe Zorgverzekeringswet biedt doelgroepbenadering nieuwe mogelijkheden. Zo heeft Zilveren Kruis Achmea speciale afspraken gemaakt voor onder andere 50-plussers via Unie KBO, sporters via NOC*NSF en de Sociale Werkvoorziening.

Trefwoorden: Gezondheidszorg, Zorgverzekering

Contact Achmea Holding

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share