HR-studenten hechten veel waarde aan het maken van carrière

Door: Orga Toolkit  09-09-2008
Trefwoorden: Orga

Orga test HR studenten van de Hogeschool van Amsterdam

Zeist, 9 september 2008
– Uit een recentelijk afgerond project van Orga, een HR-adviesbureau voor de ontwikkeling van competenties en prestaties van mensen en organisaties, blijkt dat het merendeel van de tweedejaars HR-studenten van de Hogeschool van Amsterdam carrière en ondernemen belangrijk vindt. Zaken als creativiteit, taakuitdaging en maatschappelijk zinvol bezig zijn, krijgen van hen een lagere waardering. Aan dit project hebben 155 studenten van de Amsterdamse Hogeschool voor Human Resource Management (AHHRM) meegewerkt.

Onder begeleiding van professionele trainers werden de vierdejaars minorstudenten begeleid in het afnemen, het maken en het terugkoppelen van digitale assessments. Deze studenten hebben gedurende een kwartaal kennis gemaakt met persoonlijkheidstests, carrièrewaardentests en webcam-assessments. Doel van dit project was tweeledig; de vierdejaars studenten ondergingen zelf de tests en namen deze ook af bij tweedejaars HRM studenten. Na de testafname kregen de tweedejaars een terugkoppelingsgesprek met de vierdejaars over hun persoonlijkheid en carrièrewaarden. Dit gesprek bood hen een opstapje bij het zoeken naar en verwerven van een stageplek voor in hun derde jaar.

“Online HRM-instrumenten voor prestatiemanagement en personeelsontwikkeling zijn efficiënt en spelen daardoor binnen bedrijven een steeds grotere rol bij selectie- en beoordelingsprocedures en ontwikkeltrajecten. Voor de studenten, als toekomstige HR professionals, was het een mooie kans om deze tools te leren kennen en resultaten in gesprekken te checken en door te nemen”, zegt Anita Tolman, docent en coördinator op de Amsterdamse Hogeschool voor Human Resource Management. “In samenwerking met Orga hebben we de studenten een interessante kennismaking met e-tools kunnen bieden. Dit zien wij als een aanvulling op het huidige opleidingsprogramma en op de persoonlijke ontwikkeling van de studenten in de aanloop naar hun derdejaars stage.”

-----------------------

Over de Amsterdamse Hogeschool voor Human Resource Management
De Amsterdamse Hogeschool voor Human Resource Management leidt studenten op tot aankomend HR professional. Ze worden opgeleid voor functies als HR-adviseur, HR-manager of beleidsadviseur. De toekomstige HR professionals ontwikkelen zich gedurende het vierjarige curriculum als mensen die oog hebben voor zowel de mens als de organisatie en kunnen daarbij het verschil maken door verder te handelen dan de waan van de dag. Gaandeweg de opleiding ontwikkelen studenten een visie op het beroep en de beroepsuitoefening vanuit zowel praktijkstages en opdrachten als door middel van theoretische verkenningen.

Over Orga
Orga, een middelgroot HR-adviesbureau voor de ontwikkeling van competenties en prestaties van mensen en organisaties, biedt via internet tests aan op het gebied van werving en selectie, assessment, loopbaanadvies en reïntegratie, coaching, training en management development. Met de online toolkit kunnen P&O-professionals op basis van kwalitatieve vragenlijsten een betrouwbaar, genormeerd en valide beeld krijgen van kandidaten tegen lage investeringskosten. Inmiddels heeft Orga meer dan 1000 professionele klanten, zoals uitzendbureaus, loopbaanadviseurs, coaches, selectiepsychologen, detacheringbureaus en recruiters. Dagelijks worden meer dan tweehonderd kandidaten getest. Voor meer informatie over Orga kijkt u op www.orga-advies.nl. Voor de instrumenten kijkt u op www.orga-toolkit.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-58 227 30 / 06-470 499 61
E-mail: [email protected]

Trefwoorden: Orga

Contact Orga Toolkit

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share