Starter hecht meer waarde aan financiële zekerheid dan senior

Door: Orga Toolkit  29-08-2007
Trefwoorden: Orga

Zeist, 29 augustus 2007 – Starters op de arbeidsmarkt hechten meer waarde aan een goede financiële beloning en aan zekerheid en stabiliteit op het werk dan hun senior collega’s. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Orga, een HR-adviesbureau voor beoordeling en ontwikkeling van competenties en prestaties van mensen en organisaties. In het onderzoek werden 19 carrièrewaarden gemeten onder 1195 werkzoekenden, waarvan 232 jonger en 963 ouder dan 25 jaar.

Anders dan wat doorgaans aangenomen wordt, blijkt uit dit onderzoek dat medewerkers in de leeftijdsgroep 40-50 jaar minder waarde hechten aan zekerheid en stabiliteit dan jongeren. Bij jongeren staat deze waarde zelfs op de eerste plaats, terwijl deze bij ouderen niet in de top vijf voorkomt. Juist creativiteit, intellectuele uitdaging, concrete resultaten en het beïnvloeden van anderen zijn bij de oudere leeftijdsgroep essentiële elementen van een goede baan. De interesse voor persoonlijke ontwikkeling en taakuitdaging is voor beide leeftijdscategorieën gelijk. Bij recruitment is het belangrijk daar rekening mee te houden.

Diddo van Zand, algemeen directeur bij Orga: “Het onderzoek toont aan dat starters, die traditioneel worden gezien als vrijbuiters, meer waarde hechten aan zekerheid en stabiliteit dan gedacht. Van oudere werknemers verwachten we dat zij meer belang hechten aan zekerheid, doordat zij bijvoorbeeld kinderen hebben of financiële verplichtingen voor een hypotheek. Toch blijken zij verrassend genoeg juist meer waarde te hechten aan creativiteit en concrete resultaten. Ook blijven zij hun persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden, dit in tegenstelling tot het beeld dat velen er van hebben. Blijven investeren in ontwikkeling van ouderen lijkt dus zinvol.”

-----------------------

Noot voor de redactie:
Meer informatie over het onderzoek is op aanvraag beschikbaar via orga@marcommit.nl  

Over Orga Toolkit
Orga, een middelgroot HR-adviesbureau voor beoordeling en ontwikkeling van competenties en prestaties van mensen en organisaties, biedt via internet tests aan op het gebied van werving en selectie, assessment, loopbaanadvies en reïntegratie, coaching, training en management development. Met de online toolkit kunnen P&O-professionals op basis van kwalitatieve vragenlijsten een betrouwbaar, genormeerd en valide beeld krijgen van kandidaten tegen lage investeringskosten. Inmiddels maken meer dan 1000 professionele klanten gebruik van de Orga Toolkit, zoals uitzendbureaus, loopbaanadviseurs, coaches, selectiepsychologen, detacheringbureaus en recruiters. Dagelijks worden meer dan tweehonderd kandidaten getest. Voor meer informatie over de instrumenten kijkt u op www.orga-toolkit.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Leonie Bosman-Schouwenaar
Tel. 035-5822730
E-mail: orga@marcommit.nl  

Trefwoorden: Orga

Contact Orga Toolkit

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share