PGGM bezorgt vandaag 2.000 bedankjes voor zorgverleners Kinderdagverblijf ZigZag uitgeroepen tot ‘Be

Door: Pggm  20-05-2008
Trefwoorden: Thuiszorg, Ziekenhuis, Verpleeghuis

PGGM bezorgt vandaag 2.000 bedankjes voor zorgverleners Kinderdagverblijf ZigZag uitgeroepen tot ‘Beste zorgafdeling van 2008’

Het Amsterdamse verpleegkundig kinderdagverblijf ZigZag (locatie West) is uitgeroepen tot de ‘Beste zorgafdeling van 2008’. Dit heeft Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van PGGM, zojuist bekendgemaakt. PGGM heeft samen met het Florence Nightingale Instituut de verkiezing georganiseerd om aandacht te vragen voor de belangrijke rol van medewerkers in de sector zorg en welzijn.

Kinderdagverblijf ZigZag scoorde hoog vanwege de vele nominaties van familieleden van kinderen. Ook de sfeer en samenwerking tussen zorgverleners onderling gooide hoge ogen. ‘De zorgverleners hebben een intense band met de kinderen en hun familie. Zo wordt er samen met ouders gekeken naar nieuwe speel- en behandelmogelijkheden. Het hele gezin wordt volledig bij de zorg betrokken’, aldus de jury.

Op de tweede plaats eindigde afdeling De Eik van Verpleeghuis Zevenaar te Zevenaar. De derde plaats is behaald door de Consulenten Oncologie van de Isala Klinieken in Zwolle. Alle drie de afdelingen zijn vandaag bijeengekomen op het Florence Nightingale Instituut in Zetten (Gelderland). Hier is de winnaar bekend gemaakt en ontvingen de drie afdelingen een insigne.

Vandaag, op de Dag van de Verpleging, bezorgt PGGM alle bedankjes bij de betreffende zorgafdelingen en zorgverleners. ‘Wij willen dat de Dag van de Verpleging uitgroeit tot bedankdag voor iedereen die werkt in zorg en welzijn’, aldus Martin van Rijn van PGGM. Morgen, dinsdag 13 mei, laten de zorgverleners en kinderen van ZigZag om 10.30 uur 400 witte hartballonnen op bij ZigZag locatie West. De witte hartballonnen staan symbool voor de vele bedankjes die zijn ingestuurd voor het kinderdagverblijf.

Van 5 maart tot en met 18 april konden (ex-)patiënten, (ex-)cliënten en hun familieleden hun favoriete zorgverleners nomineren op www.julliezijndebeste.nl<http://www.julliezijndebeste.nl/>. In totaal zijn ruim 2.000 bedankjes ingestuurd.

De vakjury bestaat uit Martin van Rijn, voorzitter van de Raad van Bestuur van PGGM, Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale Medaille van het Internationale Rode Kruis in 1997. De jury was blij verrast door de grote hoeveelheid nominaties.

Over PGGM
PGGM is sinds 1 januari 2008 een pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor de sector zorg en welzijn de uitvoering van de pensioenregeling, waaronder het vermogensbeheer. PGGM heeft momenteel EUR 86 miljard pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn.

Over Florence Nightingale Instituut
Het Florence Nightingale Instituut is een educatief centrum over de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Het onderzoekt, verzamelt en draagt de kennis over de geschiedenis van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen uit: door het aanbieden van educatieve programma’s, het samenstellen van museale exposities, het beheer van een documentatiecentrum en het verrichten van historisch onderzoek.

Trefwoorden: Patiënt, Thuiszorg, Verpleeghuis, Ziekenhuis

Contact Pggm

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share