Olympische Spelen winnaar Simone Koot overhandigt cheque op huldiging 5.000e Sportlink vereniging

Olympische Spelen winnaar Simone Koot overhandigt cheque op huldiging 5.000e Sportlink vereniging van Sportlink Services

Door: Sportlink Services  19-09-2008

ZEIST, 19 september 2008.

In augustus behaalde Sportlink Services een mijlpaal: 5.000 verenigingen die de Sportlink Club applicatie gebruiken en 15 aangesloten sportbonden. Met de contractering van de Nederlandse Volleybal Bond en de Judobond Nederland groeide het aantal verenigingen de afgelopen periode sterk. De mijlpaal is dinsdag uitgebreid gevierd in het huis van de Sport te Nieuwegein. Prominente sprekers namen het woord, met als hoogtepunt de huldiging van volleybalvereniging Tornado uit Laren (gld) door Olympisch goud winnares Simone Koot.

Het behalen van een klantenbestand van 5.000 Nederlandse sportverenigingen is een mijlpaal die Sportlink niet ongemerkt voorbij wilde laten gaan. In het Huis van de Sport vond afgelopen dinsdag de officiële huldiging van de 5.000e vereniging plaats met toespraken van enkele prominenten uit de sportwereld: NeVoBo directeur Matthijs Huizing vertelde het publiek over de geslaagde implementatie en KNVB directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis sprak over de succesvolle groei van de organisatie Sportlink. Als afsluiting sprak Simone Koot, de Olympisch goud winnares waterpolo beschreef haar Olympische ervaringen waarna zij volleybalvereniging Tornado een cheque ter waarde van € 1.000,- overhandigde.

Met inmiddels 15 sportbonden en ruim 5.000 verenigingen is Sportlink Nederlands marktleider op het gebied van sportinformatiesystemen. Vorig jaar in oktober ontving de IT organisatie de 4.000e vereniging. Opgericht in 2002 heeft de jonge organisatie zich al snel ontwikkeld tot Nederlands marktleider op het gebied van automatisering van administratieve processen voor sportverenigingen en sportbonden. Met de komst van de NeVoBo en JBN groeit het marktaandeel van de organisatie sterk.

Sportlink Services verzorgt diverse geïntegreerde totaaloplossingen voor administratieve processen bij sportorganisaties door middel van SAAS applicaties en -services. Zoals Sportlink Bond (o.a. leden- en wedstrijdadministratie, competitieplanning en een financiële module) en Sportlink Club (o.a. voor het bijhouden van de ledenadministratie- en boekhouding). De integratie tussen de applicaties bij de bonden en haar verenigingen draagt sterk bij in de informatie- uitwisseling tussen de bonden en haar clubs.