Tangram begint nieuwe fase met Maurice Meesters als eigenaar

Tangram begint nieuwe fase met Maurice Meesters als eigenaar van Tangram

Door: Tangram  11-01-2006
Trefwoorden: It, Hrm, Bedrijfsovername

Zeist, 5 januari 2006 - Maurice Meesters neemt vandaag softwarebedrijf Tangram over. Tangram is in Nederland marktleider in software voor arbeidsmobiliteit. Met de overname verwacht Meesters de positie van Tangram nog verder uit te bouwen. Daarbij staat verdere innovatie centraal.

Tangram is 20 jaar geleden opgericht door Pieter Veraart en Maarten van Eck. Zij hebben het bedrijf uitgebouwd tot Nederlands marktleider in software voor in-, door- en uitstroom van personeel. De software ondersteunt processen rond werving & selectie en loopbaanplanning. De oprichters willen Tangram graag naar een volgend niveau tillen, maar slagen daar zelf niet in. Pieter Veraart: "We hebben de afgelopen twintig jaar samen een mooi bedrijf met goede producten opgebouwd. We weten dat er nog meer in zit, maar worden beperkt door onze eigen grenzen. Daarom zochten we een overnamekandidaat met ruime ervaring in de softwaremarkt die vanuit andere invalshoeken naar onze producten en de markt kijkt.”

Die kandidaat hebben zij gevonden in Maurice Meesters. Meesters is gepokt en gemazeld in de IT-industrie. Als country manager Benelux bij Vicorp wist hij in vijf jaar tijd de omzet te verhogen van 1,5 naar 8 miljoen euro. Van Vicorp stapte Meesters over naar Astea, eveneens een internationaal softwarebedrijf. Hij was daar sales & marketing manager en later general manager. In 2000 koos Meesters voor een ander type ICT-bedrijf: Nortel Networks, een wereldwijd concern in netwerken en telefooncentrales. Als General Manager Benelux heeft hij na de telecomboom dit bedrijf door de nodige reorganisaties en bezuinigingen geleid.

Meesters heeft altijd in functies gewerkt die ondernemerschap vergen. De wens om deze kwaliteit in een eigen bedrijf uit te nutten werd zo steeds sterker. Begin 2005 hakte hij de knoop door en ging actief op zoek naar een geschikt bedrijf om over te nemen. Meesters: “Voordat ik bij Tangram terechtkwam, had ik al gesprekken met circa 15 bedrijven achter de rug. Maar met de mannen van Tangram klikte het. Bovendien is Tangram een stabiel bedrijf met een groot klantenbestand, maar tegelijkertijd nog voldoende potentieel om te groeien. Na een inwerkperiode van twee maanden voel ik me al als een vis in het water. Ik heb dan ook groot vertrouwen in een goede toekomst van Tangram, zeker omdat het oude directieteam het commitment heeft uitsproken aan het bedrijf verbonden te blijven."

Hoog op de agenda voor 2006 staat verdere innovatie van de huidige producten RIS, ROOS, Mentor, BOSS en het Loopbaanplan, evenals de ontwikkeling van compleet nieuwe producten voor arbeidsmobiliteit - dat wil zeggen de in-, door- en uitstroom van personeel. Doel is de markt van arbeidsmarktprofessionals nog beter te bedienen. Dat is de basis voor een verdere groei in Nederland. Op middellange termijn wil het bedrijf zich richten op internationale expansie.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Hrm, It

Contact Tangram

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share