Onthulling protestborden tegen bouwplannen 'Bescherm het Groene Hart'

Door: Vereniging Milieudefensie  23-03-2006
Trefwoorden: Bouw, Milieu, Groene Hart

Amsterdam, 21 maart 2006 --- Milieudefensie onthult, samen met lokale milieugroepen en bewonersorganisaties, op vrijdag 31 maart in Amstelveen, Alphen aan den Rijn, Kockengen en Liesveld protestborden tegen bouwplannen in de open ruimte van het Groene Hart. Ook op achttien andere plekken waar bebouwing is gepland worden dat weekend protestborden geplaatst. Bewoners kunnen zich bij de hartvormige protestborden laten fotograferen en zo kenbaar maken dat ook zij de open ruimte van het Groene Hart willen beschermen.

Het Groene Hart dreigt dicht te slibben met nieuwe bedrijventerreinen, autowegen en woonwijken. Hierdoor verdwijnt de open ruimte van dit Nationaal Landschap, midden in de drukke Randstad. Milieudefensie roept gemeenten en provincies op het Groene Hart te beschermen en hun bouwplannen in de open ruimte af te blazen. Binnen de bebouwde kom is door efficiënter ruimtegebruik nog voldoende ruimte voor nieuwe woningen en bedrijvigheid.

Wat:
Onthulling hartvormige protestborden door Milieudefensie, lokale milieugroepen en bewonersorganisaties op vier verschillende locaties
Wanneer:
Vrijdag 31 maart 2006
Waar:
10.00 uur: Alphen aan den Rijn, Polder Gnephoek, Zuivelboerderij Landlust, Gnephoek 44 12.00 uur: Amstelveen, Bovenkerkerpolder, verzamelen bij parkeerplaats schuin t.o.ziekenhuis bij oprit A9 10.00 uur: Kockengen, Portengen 28 12.00 uur: Liesveld, polder Liesveld, Wilgenweg

Na de onthulling kunnen inwoners van het Groene Hart zichzelf voor het bord laten fotograferen. Hiermee maken zij duidelijk dat ook zij willen dat het Groene Hart wordt beschermd en de open ruimte niet wordt volgebouwd. De foto's komen op http://www.milieudefensie.nl.

Trefwoorden: Bouw, Groene Hart, Milieu

Contact Vereniging Milieudefensie

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share