“FRAXEL LASER” VERJONGT EN HERSTELT DE HUID VEILIG EN EFFICIËNT.

“FRAXEL LASER” VERJONGT EN HERSTELT DE HUID VEILIG EN EFFICIËNT. van Vpr Consult

Door: Vpr Consult  23-01-2007

Veilig, betrouwbaar en efficiënt.
De Fraxel SR 1500 Laser is specifiek ontwikkeld om de significante klinische efficiëntie van ablatieve huid-resurfacing te koppelen aan een verbeterd veiligheidsprofiel met minimale neveneffecten en downtime.
Reproduceerbare en klinisch bewezen resultaten zijn merkelijk superieur aan de marginale resultaten die werden gerapporteerd door gebruikers van niet ablatieve lasers die enkel functioneren op selectieve fotothermolyse. Fraxel is immers het enige lasersysteem dat op een veilige manier doordringt tot in de dermis zonder de beschermende opperhuid te beschadigen. Het resultaat is een natuurlijke stimulatie van nieuw collageen zonder de risico’s van de traditionele ablatieve behandelingen. De Fraxel SR 1500 laser gaat door de bovenste huidlaag, zoals licht gaat door glas, en bereikt zo de dermis, waar het duizenden, microscopisch kleine, thermale zones creëert die het lichaam stimuleren om wondhelende processen te starten waardoor nieuw collageen wordt aangemaakt om zodoende de beschadigde huid te vervangen door nieuwe epidermale huid maar ook bij indicatie van pigmentvlekken zorgt voor de expulsie e herverdeling van melanine. Fraxel herstelt dus de beschadigde huid door slechts een fractie (10 tot 30%) van de huid te behandelen. Deze fractionele behandeling laat de huid sneller genezen en de natuurlijke genezingsprocessen leiden tot een nieuwe, strakkere en gezonde huid met herstelde imperfecties.

Comfort voor arts en patiënt
Fraxel laserbehandelingen worden uitgevoerd onder een plaatselijke verdovingscrème in een dokterspraktijk. Een doorsnee gezichtsbehandeling neemt 30 minuten in beslag. Afhankelijk van de patiënt worden optimale resultaten bekomen na 3 tot 5 behandelingen met tussenperiodes van 2 tot 4 weken.
De geavanceerde Fraxel SR 1500 Laser, voorzien van baanbrekende optica gecombineerd met innovatieve software, laat toe om met de grootste precisie tot 1,2 mm te penetreren dank zij een variabele spotgrootte en een nauwkeurige controle van de energiedosis .Elke laserstraal wordt individueel geplaatst met een consistente laesie-wijdte en diepte die zorgt voor reproduceerbaarheid. Het betreft een unieke solide “erbium Glas fiber laser” die een ideale optische straal levert. De diepere penetratie zorgt voor een nog betere respons van de natuurlijke katalysator van collageenproductie met zelfheling en remodeling tot gevolg. Dit betekent een enorme stap voorwaarts qua technologie en komt de klinische efficiëntie en het patiëntencomfort sterk ten goede.
Het unieke lichte handstuk van Fraxel SR 1500 Laser is ergonomisch top. Het glijdt moeiteloos over de huid en zorgt er voor dat de te leveren pulsen worden aangepast aan de glijsnelheid. Dit reduceert de behandelingsduur en verhoogt eveneens het patiëntencomfort. Het apparaat zal enkel actief zijn indien het handstuk met de tip in contact is met de huid. De Laser onderscheidt zowel handbeweging als contact met de huid. Dit alles wordt bekomen middels het unieke “Intelligent Optical Tracking™ ” systeem dat leidt tot een snelle, veilige, gecontroleerde, voorspelbare en uniforme behandeling. Alleen Fraxel beschikt over dit IOT systeem en mag dan ook als enige het echte fractioneel resurfacen zonder globale opwarmingseffecten claimen.
De klinische voordelen zijn evident : Resurfacing met minimale downtime, acceptabele pijnniveau’s dankzij verdovingscrème en koeling, toepasbaar op het volledige lichaam en op verschillende huidtypes, minimaal risico op postinflammatoire hyperpigmentatie en voorspelbare neveneffecten ( roodheid, oedeem ). De voordelen voor de dokterspraktijk zijn naast een gemakkelijk , ergonomisch en veilig gebruik eveneens een ongekend niveau van patiëntentevredenheid en last but not least een bijzonder hoge return on investment.


Voor meer informatie :
Lasermedico – B&Co Inc NV – Mutsaardstraat 48 – B-9550 Herzele
Tel. +32(0)54-30.04.68
Website: www.lasermedico.be - E-mail : info@lasermedico.be