Goede doelen gesteund door Antwerpen Banjul Challenge

Goede doelen gesteund door Antwerpen Banjul Challenge van Vzw Helping Hands

Door: Vzw Helping Hands  12-12-2007
Trefwoorden: Projecten, Zand, Veiling

Persbericht

Op dinsdag 18 maart vertrekt de eerste groep van de Antwerpen Banjul Challenge 2008.Voor een rit van 7200 km. Door 7 landen via Dakar naar Banjul de hoofdstad van Gambia.

Tegenhanger Barrelrace.
De Challenge is een uitdaging om met een normale niet geprepareerde auto of motor in de voetsporen te treden van de echte Dakar rally. Maar in dit geval gaat het er om een goed bruikbare auto of motor af te leveren die geveild wordt voor het door de rijders gekozen goede doel in Gambia. Dit in tegenstelling tot een barrelrace die vanuit Nederland vertrekt waarbij de deelnemende auto’s slechts 500 euro mogen kosten.
Bij de Belgische editie die van uit Antwerpen vertrekt rijden zelfs schoolbussen, ambulances en auto’s mee die in Gambia weer ingezet worden voor een tweede leven. De 1000 euro limiet waarover op de website gesproken wordt is slechts om aan te geven dat men al deel kan nemen met een auto uit de laagste prijsklasse.

Goede doelen
Met de vorige edities van de Challenge zijn weer verschillende projecten in Gambia gesteund.
Zo kan een school in Kerre Serring verder afgebouwd worden. Het dorp Nyofelleh ontving een ambulance die met de Challenge meekwam. En in Jiboro gaat men een landrover van de Challenge inzetten om patiënten te vervoeren. In Kartung kregen 45 kinderen mondharmonica’s en een week les van een lerares die met de Challenge meekwam.
In Tujering kon begonnen worden met de bouw van een school dank zij de verkoop van de auto en ingezamelde sponsorgelden van het Wolofteam! In Banjul werd een kleine vrachtwagen met hulpgoederen, zoals rolstoelen, medicijnen, computers, schoolspullen, etc, gelost die met de Challenge meekwam. En de auto werd geschonken aan een ziekenhuisproject in Kartung. Een schoolbus doet nu dienst in het district Brikama. En een landrover wordt nu ingezet voor hand en spandiensten bij het school- en ziekenhuisproject in Latrya. In Kendingsabel kan gestart worden met het afbouwen van het katholieke kerkje dank zij de verkoop van de Volvo van een van de teams. En de kas van de Chamber of Commerce is weer aangevuld uit de verkoop van auto’s om microkredieten voor vrouwen te verstrekken. En een project met zonne energie in Brufut ontving de opbrengst van een auto. In Faraba Sutu kan men de ingestorte kleuterschool herbouwen.
Ook voor 2008 staan er weer een aantal projecten op de website waaruit de rijders hun keuze kunnen maken.

Veiling.
Om de auto’s in Gambia te veilen werken we nauw samen met de Jammeh Foundation For Peace, een organisatie die de projecten in Gambia coördineert en selecteert. Tevens organiseert deze Foundation, waarvan de president van Gambia beschermheer is, de veiling van de auto’s en zorgt dat de opbrengsten bij de projecten komen.

Deelnemers
Intussen geniet deze opzet van de Challenge een steeds grotere bekendheid. Er hebben zich al weer 20 deelnemers aangemeld. Deze zijn afkomstig uit heel Nederland en België.
Zij betalen slechts 250 euro inschrijfgeld per team aan de organiserende Vereniging zonder winstoogmerk Helping Hands die in Ravels België gezeteld is.

Op de website: www.antwerpendakar.be is alle informatie te vinden.
Einde persbericht.

Trefwoorden: Akties, Ambulance, Avontuur, Barrelrace, Challenge, Dakar, Duinen, Ferry, Gidsen, Jerrycan, Jeugddroom, Mauretanie, Projecten, Schoolbus, Spontaan, Steunen, Uitdaging, Veiling, Zand,

Contact Vzw Helping Hands

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share