Huizenmarkt Amerika nog steeds moeilijk door hypotheek eisen

Huizenmarkt Amerika nog steeds moeilijk door hypotheek eisen van Www.hypotheekindex.nl

Door: Www.hypotheekindex.nl  26-05-2008
Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheken, Hypotheekrente

Afgelopen april werden er in Amerikw wederom minder huizen verkocht, alle factoren meegerekend kwam het neer op een vertraging in de markt van 1% voor bestaande huizen. Makelaars in Amerika wijten het aan de strenge eisen voor hypotheken. De gemiddelde huizenprijs daalde met 8% van bijna 220.000 dollar naar 202.000 dollar.

Ook de hypotheekrente is voor veel nieuwe huiseigenaren nog niet interessant of ze kunnen simpelweg niet aan de eisen voldoen die de hypotheekbanken tegenwoordig stellen.

Freddie Mac laat weten dat de gemiddelde hypotheekrente, 30 jaar vast licht is gezakt tot 5,92%. In vergelijking met vorig jaar, waar een hypotheekrente gemiddeld nog 6,18% was.

De NVM in Nederland ageerde eerder al tegen negatief hypotheek nieuws van het Internationaal Monetair Fonds: “Het IMF houdt geen rekening met de hypotheekrenteaftrek, de bevolkingsgroei en de structurele krapte op de woningmarkt door de al jaren achterblijvende nieuwbouwproductie".


--------------------------------
Gepubliceerd: 25-05-2008
Door: www.HypotheekIndex.nl
--------------------------------

www.HypotheekIndex.nl is een bron van informatie over hypotheken. Met handige informatie over hypotheekrente, hypotheek berekenen en onafhankelijk hypotheek advies.

Trefwoorden: Hypotheek, Hypotheek Amerika, Hypotheekrente, Hypotheken,