Messenslijper van regionaal naar nationaal

Messenslijper van regionaal naar nationaal van Slijperij Passieux / Hollandse Slijp Service Sinds 1795

Door: Slijperij Passieux / Hollandse Slijp Service Sinds 1795  15-09-2008

Slijpen is een vak, een ambacht. Zonder gedegen vakkennis kom je er niet. Jeffrey Passieux, directeur van de Hollandse SlijpService, leerde het vak in de praktijk en profiteerde daarbij van de kennis die binnen de familie van generatie op generatie is doorgegeven. Opvallend gegeven: Hollandse SlijpService slijpt niet op steen, maar op zelf geproduceerde slijpschijven.

Geheim van de smid
Passieux legt uit waarom. “De belangrijkste reden is dat tijdens het slijpproces de wrijvingswarmte zoveel mogelijk gereduceerd moet worden. Als men op steen slijpt, wordt doorgaans gekoeld met water. Daarvan schrikt het metaal, waardoor het aan hardheid inboet. Wij gebruiken slijpschijven die zelf de wrijvingswarmte opnemen. Dat is ons geheim van de smid.”

Bij elk materiaal dat geslepen moet worden, wordt een bijpassende slijpschijf gezocht. Hollandse SlijpService werkt met houten, kunststof, vilten en aluminium schijven. Passieux: “Mensen zijn gewend met slijpstenen te werken, maar met deze materialen weten wij een nog beter resultaat te boeken. Ons eindproduct is niet te vergelijken met de scherpte van een mes dat net uit de fabriek is gerold. Koks werken er graag mee. Natuurlijk gebruiken ook wij zelf ontwikkelde machines i.c.m. onze gefabriceerde slijpschijven.

Van regionaal naar nationaal
Tot voor kort was Hollandse SlijpService een onderneming die regionaal opereerde, in Goes en omstreken. Maar dankzij mond-tot-mond reclame bleken steeds meer klanten van buiten de regio het bedrijf te vinden. “Er was duidelijk behoefte aan meer dekking,” zegt Passieux. “Vandaar dat we onze vleugels nationaal hebben uitgeslagen. We hebben op het moment ca. dertig servicepunten, waar mensen hun mes in kunnen leveren. Klanten krijgen het mes vervolgens binnen vijf werkdagen retour. In het voorjaar van 2009 hopen we nog eens dertig servicepunten te realiseren.”

En daar houdt de ambitie van de Hollandse SlijpService niet op. “Ons concept staat: ongeëvenaarde slijpkwaliteit. Dit is pas de eerste stap. Uiteindelijk willen we internationaal.


Contact Slijperij Passieux / Hollandse Slijp Service Sinds 1795

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share