Lamb Weston / Meijer versterkt haar positie door de overname van Garden Isle in het VK

Door: Lamb Weston / Meijer  11-05-2006
Trefwoorden: Landbouw, Aardappelen, Akkerbouw

Lamb Weston / Meijer (LWM), een toonaangevend aardappelverwerkend bedrijf, dat gezamenlijk bezit is van het Amerikaanse ConAgra Foods / Lamb Weston en het Nederlandse bedrijf Meijer Beheer B.V., heeft vandaag bekend gemaakt dat zij 100% eigenaar is geworden van Smith & Holbourne, moederbedrijf van Garden Isle Ltd., de op een na grootste producent van diepgevroren aardappelproducten in de UK, gevestigd in Wisbech.

Deze overeenkomst betekent een belangrijke stap voor LWM op weg naar een verdere versterking van haar marktpositie voor diepgevroren aardappelspecialiteiten in Europa en op de Engelse markt, waar LWM al jarenlang haar klanten bedient.

Garden Isle is een familiebedrijf dat in 2004 fors investeerde in de bouw van een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige, aardappelverwerkende fabriek in Wisbech in het Verenigd Koninkrijk. De fabriek heeft een productiecapaciteit van meer dan 90.000 ton en 130 medewerkers die Lamb Weston / Meijer medewerk(st)ers zullen worden.

LWM is één van Europa's grootste producenten van diepgevroren aardappelproducten en belangrijk leverancier van innovatieve diepgevroren aardappelspecialiteiten met een jaarlijkse capaciteit van 500.000 ton gereed product en ongeveer 1.000 medewerk(st)ers.
LWM bedient veel grote internationale klanten in de segmenten foodservice, fastfood en retail.

De huidige klanten van LWM en Garden Isle zullen profijt hebben van de bundeling van innovatiekracht, productiefaciliteiten en marktkennis. Beide bedrijven staan bekend om hun sterke klantgerichtheid en hun kwalitatief hoogwaardige producten.
Gezien de culturele overeenkomsten van LWM en Garden Isle verwachten we dat de integratie snel en soepel zal kunnen plaatsvinden.

In lijn met de wijze waarop LWM haar relaties met kwalitatief hoogwaardige telers in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Centraal Europa heeft ontwikkeld, zal ook in het Verenigd Koninkrijk worden gewerkt aan het opbouwen van duurzame relaties met telers.

Trefwoorden: Aardappelen, Aardappelproducten, Akkerbouw, Landbouw

Contact Lamb Weston / Meijer

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share