Korfbalvereniging Swift

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: De Aanloop 5 , 4335 AS Middelburg, Zeeland

E-mail

Over Korfbalvereniging Swift

Korfbalvereniging Swift is een vereniging waar plezier en gezelligheid samen gaan met sportiviteit en prestatie. Vele (jeugd)teams trainen en spelen wedstrijden in competitieverband. Daarnaast is er een tennisafdeling, een eigen jeu de boules baan, een groep recreanten en een trimgroep. Een breed sportief aanbod dus! Naast al het sportieve gebeuren worden er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd: jeugddisco’s, themafeesten, de Swift gaming-competition, het Swift-café, de playback-show, gourmetavond, etc.

Historie
Korfbalvereniging Swift werd in de zomer van 1934 opgericht uit een fusie van k.v. P.Z.E.M. en k.v. Sportief van de Christelijke Kweekschool. In het begin van de jaren zestig werd Swift Zeeuws kampioen en ging als eerste Zeeuwse club landelijk spelen bij de K.N.K.B. In 1964 werd Swift Nederlands kampioen microkorfbal voor zaterdagclubs, een prestatie die diverse Zeeuwse clubs ook leverden in die jaren hierna.

Halverwege de jaren tachtig promoveerde Swift naar de overgangsklasse. In de zaal werd tweemaal het kampioenschap behaald; dit betekende promotie naar hoofdklasse. Voor het eerst in het seizoen 1989/1990. Het verblijf in de hoofdklasse was beide keren van korte duur, slechts 1 seizoen.

Na een paar seizoenen 2e klasse speelt Swift 1 inmiddels weer 1e klasse. Ook Swift A1 speelt in de 1e klasse. Swift B1 heeft inmiddels enkele seizoenen in de middenmoot van de hoofdklasse achter de rug. Dit zaalseizoen zal ook Swift C1 in de hoofdklasse gaan spelen.

Swift heeft altijd meer te bieden gehad dan prestatie – korfbal. Swift organiseert al jaren het Hemelvaartsdagtoernooi, jarenlang was dit één v/d grootste eendaagse toernooien van Nederland.

Voor de leden wordt er veel georganiseerd. Voorbeelden van activiteiten zijn o.a. disco’s, Sinterklaasfeest, Gourmetavond, zwemmiddag, jeugdkamp, workshops, slotdagen.

Openingstijden

Featured Message

Neem vandaag contact op

29-12-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Twitter: https://twitter.com/kvswift

Categorieën: Sports Clubs

Deze lijst wordt verzorgd door:

Andere diensten in de buurt van Middelburg Zeeland

Is Korfbalvereniging Swift in De Aanloop 5, Middelburg Zeeland 4335 AS uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Sport diensten in Middelburg Zeeland beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Middelburg Sport per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Middelburg Zeeland, 4335 AS, Nederland

 • Prince Bos

  Beenhouwerssingel 24 Middelburg Zeeland 4331 MD

 • Vreeke

  Koudekerkseweg 118 Middelburg Zeeland 4335 HD

 • Lindenbergh

  Strandplevierhof 13 Middelburg Zeeland 4332 DB

 • Sinar Melati

  Mastgatstraat 1 Middelburg Zeeland 4335 TJ

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3674469]