Bloemrijke akkerranden steeds populairder

Door: Limagrain Nederland  17-03-2009
Trefwoorden: Bloemen, Gras, Biodiversiteit

Verantwoord bodembeheer, een grotere biodiversiteit én een visueel aantrekkelijker landschap. Het zijn zomaar drie voordelen van bloemrijke akkerranden. Met het stijgen van de bodemtemperatuur gedurende de laatste weken breekt het tijdstip aan voor inzaai van deze bufferstroken die zich de laatste jaren in een toenemende populariteit mogen verheugen.

Akkerranden komen steeds meer in beeld als het gaat om biologische gewasbescherming. De diverse plantsoorten vormen met hun stuifmeel of nectar een perfect leefgebied voor natuurlijke vijanden van luizen, rupsen en andere plaaginsecten. Hierdoor wordt het gebruik van chemische middelen teruggedrongen wat bijdraagt aan het realiseren van de Kaderrichtlijn Water.

Overheidssubsidies
De vele voordelen zijn de overheid niet ontgaan. Door het hele land zijn regionale initiatieven om de aanleg van akkerranden financieel en adviesmatig te ondersteunen. Dit maakt de aanleg extra aantrekkelijk.

Akkerrandmengsel Bloemrijk
Zaaizaadbedrijf Limagrain draagt graag bij aan een verantwoord natuurbeheer en heeft een speciaal akkerrandmengsel samengesteld. Het bijzonder veelzijdige mengsel, Bloemrijk genaamd, is een combinatie van hardzwenkgras en veldbloemen en bevat lupine, gipskruid, phacelia, klaproos, korenbloem, margriet, boekweit, dille, komkommerkruid, Perzische klaver, voederwikken en hardzwenkgras. Dit mengsel geeft akkerranden bovendien meerdere jaren achtereen een prachtig aanzicht waardoor meer waardering voor het landschap ontstaat. Bloemrijk is via de lokale zaaizaadhandel verkrijgbaar in zakjes van acht kilo. Vier zakjes zijn voldoende voor een hele hectare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met René de Munnik van de afdeling Marketing & Communicatie Limagrain Nederland BV via 0113 55 71 00 of kijk op www.limagrain.nl. In bijlage een afbeelding van Bloemrijk. Deze foto is vrij te gebruiken.

Kijk op http://www.limagrain.nl/web/Onze-zaden/Groenbemesters/Akkerrandmengsel-Bloemrijk.htm voor meer informatie over en de samenstelling van Bloemrijk.

Trefwoorden: Akkerrand, Biodiversiteit, Bloemen, Gras, Groenbemesters, Randbeheer, Veldbloemen,

Contact Limagrain Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share