Speedheat introduceert nieuwe generatie vloerverwarming

Speedheat introduceert nieuwe generatie vloerverwarming van Speedheat Nederland

Door: Speedheat Nederland  25-02-2008

Generation4®. Zo luidt de naam van het nieuwe vloerverwarmingsysteem van Speedheat Nederland BV. Het Huis van de Toekomst in het Belgische Vilvoorde is er inmiddels mee uitgerust. Generation4® vloerverwarming is 1 mm dunne elektrische vloerverwarming waarmee we onze huizen én kantoren snel, veilig, duurzaam en gezond kunnen verwarmen.

Het grootste verschil met andere systemen is dat Generation4® volledig wordt geïntegreerd in de omgeving. Zo ligt de vloerverwarming direct tegen het vloeroppervlak aan; bij tapijt ligt het zelfs bovenop het ondertapijt en in direct contact met het tapijt. Dat zorgt voor een snelle warmteoverdracht.

Het nieuwe systeem is, mede als gevolg van bovenstaande eigenschap, relatief zuinig. Alle energie wordt namelijk omgezet in direct voelbare warmte. In tegenstelling tot wat bij traditionele systemen het geval is, waar veel energie verloren gaat in het opwarmen van hetzij de radiator hetzij de beton- cq afdekvloer.

In Huis en Kantoor van de Toekomst
Op 1 maart jongstleden is het Huis en Kantoor van de Toekomst in het Belgische Vilvoorde geopend. Het feit dat de initiatiefnemers hebben gekozen voor Generation4® onderstreept de claim van Speedheat Nederland BV dat het leverancier is van dé verwarming van de toekomst. De opening vormde de officiële aftrap voor de Europese introductie van de nieuwe manier van verwarmen, met Nederland en België als eerste landen waar het product in de markt wordt gezet.

Waarom de naam Generation4®?
De Romeinen kenden al vloerverwarming. Deze werd onder de constructievloer geïnstalleerd. Dat is de eerste generatie. De tweede generatie werd in diezelfde constructievloer geplaatst, de derde in de afdekvloer. Generation4® onderscheidt zich van deze systemen doordat het op de afdekvloer komt te liggen: de vierde generatie dus.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ronny Prang, directeur van Speedheat Nederland BV, telefoon 0117 – 401 500. Meer informatie vindt u tevens op www.speedheat.nl.