Nieuwe managing director Oceanwide Offshore Services Netherlands

Door: Humares  15-10-2007

Dalenoord is 46 jaar en heeft ruim 18 jaar ervaring in diverse functies in de Oil & Gas industry, onder andere bij ASC International, Allseas, Ensco en Verolme Botlek Shipyard. Hij heeft aan de zeevaartschool gestudeerd, vervolgens Petroleum & Gas Technology en Technische Bedrijfskunde.

De offshore sector is een belangrijke groei markt voor Oceanwide in het kader van haar strategie ’op koers naar 2009’. “Ik ben verheugd dat we Justus aan boord hebben kunnen halen in deze belangrijke tijd voor Oceanwide", aldus Leendert van Halst, divisiedirecteur Maritiem. "Zijn technische achtergrond, aangevuld met zijn ruime commerciële-, management- en HR-ervaring zullen een belangrijke meerwaarde voor Oceanwide Offshore Services Netherlands zijn. Hij brengt een schat aan kennis en ervaring binnen en ik zie ernaar uit om samen met hem de kansen te grijpen die voor ons liggen.”

Dalenoord wordt verantwoordelijk voor het verder implementeren van het 'Total Platform Service (TPS)' concept. De Total Platform Service houdt in dat niet alleen personeel in alle mogelijke functies, van engineer tot operator, geleverd wordt. Ook wordt de complete verzorging aan boord van het platform uit handen van de opdrachtgever genomen. TPS is een "tailor-made one-stop concept", waarmee optimaal voorzien wordt in de vraag van de opdrachtgevers van Oceanwide.

"Met onze database van hooggekwalificeerd Nederlands en internationaal offshorepersoneel kunnen wij van belangrijke meerwaarde zijn voor opdrachtgevers over de gehele wereld. Door ons internationale kantorennetwerk kunnen wij onze klanten overal in de wereld van dienst zijn", aldus Van Halst.

Justus Dalenoord is op 1 oktober gestart bij Oceanwide en zal vanaf 1 november verantwoordelijk zijn voor Oceanwide Offshore Services Nederland. Hij zal rechtstreeks rapporteren aan divisiedirecteur Leendert van Halst.

Oceanwide is gespecialiseerd in het werven, selecteren en detacheren van maritiem en offshore personeel. Naast het oplossen van acute capaciteitsproblemen, biedt Oceanwide structurele oplossingen (“Totaal Crew Management”) voor alle personele vraagstukken. Oceanwide heeft een netwerk aan eigen wervings- en verkoopkantoren in Nederland, Cyprus, Verenigde Staten, Nordic, de Filippijnen, Singapore, Polen, Oekraïne, Letland en Rusland, alsmede een wereldwijd netwerk met agenten. Oceanwide is een werkmaatschappij van Humares. Met locaties en agenten in 22 landen in Europa, Noord-Amerika, Australië en Zuidoost-Azië, een personeelsbestand van 270 vaste en meer dan 3500 uitzendmedewerkers en een omzet van € 117 miljoen in 2006 is Humares een toonaangevende speler op de internationale flexibele arbeidsmarkt. In Nederland behoort Humares tot de top 8 van de uitzendorganisaties. Merknamen van Humares zijn onder meer Oceanwide, MainTec, OWI Group, Impact Interim, NOVA Engineering en TiP personeelsdiensten.