Zorgspecifieke Fusietoets

Afdrukken

Is Zorgspecifieke Fusietoets incorrect or missing key business information? Update your Hotfrog listing today.

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Barbara Strozzilaan 101 , 1083 HN Amsterdam,

E-mail - Geen ingevoerd

Over Zorgspecifieke Fusietoets

U bevindt zich op hét informatieportal voor zorgaanbieders over de zorgspecifieke fusietoets. Op deze website wordt praktische informatie over deze nieuwe en ingrijpende wet gegeven. Het informatieportal wordt wekelijks geactualiseerd op basis van vragen van zorgaanbieders en ervaringen van de betrokken advocaten. Op 1 januari 2014 is de zorgspecifieke fusietoets (of zorgfusietoets) ingevoerd. Deze toets heeft tot gevolg dat veel fusies en samenwerkingen in de zorg voortaan vooraf instemming nodig hebben van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De toets betreft een uitbreiding van artikel 49 van de Wet marktordening gezondheidszorg en houdt in dat een zorgaanbieder verplicht is om bij de NZa het voornemen van een concentratie (fusie, overname en oprichting van een gezamenlijke onderneming) in de zin van de Mededingingswet te melden. De verplichting een concentratie bij de NZa te melden geldt voor een zorgaanbieder die in de regel met minstens vijftig personen zorg verleent. Dit geldt ook als sprake is van een concentratie van een zorgaanbieder met een niet zorgaanbieder. De meldingsplicht rust op de zorgaanbieder. Er gelden geen omzetdrempels. Zorgaanbieders die een concentratie willen vormen zijn gehouden een 'effectrapportage' op te stellen en cliënten, personeel en andere belanghebbenden te betrekken bij de besluitvorming. Het niet indienen van een melding zorgspecifieke fusietoets of het niet afwachten van een besluit van de NZa kan worden bestraft met een boete van maximaal 500.000 euro of, indien dit meer is, 10% van de (concern) jaaromzet. Minister Schippers heeft op 6 februari 2015 door middel van een brief de Tweede Kamer ingelicht over haar voornemen om de bevoegdheden ten aanzien van de zorgspecifieke fusietoets van de NZa over te hevelen naar ACM. Minister Schippers geeft aan dat het wetsvoorstel ten aanzien van de overheveling in het najaar van 2015 naar de Tweede Kamer wordt gezonden. Hoe dien ik een melding in bij de NZa?

Is Zorgspecifieke Fusietoets in Barbara Strozzilaan 101, Amsterdam 1083 HN uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3685018]