Dual domain audio analyzer

Dual domain audio analyzer van ACAL BFi Nederland - BFi OPTiLAS

Door: ACAL BFi Nederland - BFi OPTiLAS  16-01-2009
Trefwoorden: Srs, Audio Analyzer, Audio Metingen,

BFi OPTiLAS introduceert van Stanford Research Systems de nieuwe SR1 Dual-Domain Audio Analyzer. In het hart van deze audio analyzer zit een high-performance analoge signaalgenerator. Alle standaard audio signalen zoals sinus, synchrone burst sinus, ruis etc. zijn beschikbaar. Daarnaast zijn geïntermoduleerde testsignalen, zoals SMPTE, CCIF en DIM en abitrary signalen zoals ASCII en WAV, standaard beschikbaar.

Aangezien er tevens combinaties van deze verschillende testsignalen kunnen worden gemaakt bent u geheel flexibel. Deze flexibiliteit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van het signaal; een flatness van ±0.008 dB (20 Hz to 20 kHz) en een residual THD + N van -108 dB (20 Hz to 20 kHz).

Met de complete set analyzers in de SR1 kan tegelijk aan analoge- als digitale audiosignalen worden gemeten. De SR1 bevat onder andere:
• Een time domain detector voor het maken van alle standaard audio metingen zoals Amplitude, Crosstalk en THD+N.
• De single channel en dual channel FFT analyzer. De dual channel FFT-Analyzer biedt ook de mogelijkheid voor single shot frequentie response metingen. Hierdoor wordt een ultieme nauwkeurigheid verkregen.
• Een THD analyzer voor frequentie selectieve THD metingen waarbij tot aan de 13 harmonische van het ingangssignaal kan worden gemeten.
Een IMD analyzer voor het maken van standaard metingen aan vervorming inclusief SMPTE, CCIF en DIM.
• Een histogram analyzer, die histogrammen laat zien van de amplituden van het ingangsignaal met de daarbij behorende mogelijke vervormingen.
• Een multitone analyzer, die in combinatie met de multitone generator kan worden gebruikt voor single shot metingen aan een tal van audio parameterers.

De SR1 biedt tevens een complete set metingen om digitale interfaces te testen. Het draaggolfniveau en de sampling frequenties worden direct gemeten en de jitter analyzer meet jitter in zowel frequentie- als in tijddomein. Met slechts overgebleven jitter van 800 ps is de kwaliteit van de jitter analyzer ongeëvenaard.
De dual channel audio analyzer draait op een Windows XP embedded besturingssysteem. Hierdoor is de gebruikers interface toegankelijk en is het mogelijk om het instrument volledig te automatiseren. U kunt voor uw test in het instrument zelf een script schrijven of met een willekeurig pakket als Visual Basic, LabView, Vee Pro, de SR1 programmeren.

Trefwoorden: Audio Analyzer, Audio Metingen, Audiosignalen, Bfi Optilas, Bfioptilas, Signaal Generator, Srs,

Contact ACAL BFi Nederland - BFi OPTiLAS

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share