Opleidingen,cursussen en workshops visagie

Opleidingen,cursussen en workshops visagie van Anne Loos Visagie opleidingen

Door: Anne Loos Visagie opleidingen  14-08-2011
Trefwoorden: Visagie, Alphen aan den rijn, Make-up artist

Visagie is een heerlijk vak waarmee je dicht bij mensen komt en je creativiteit kunt uiten, het is op dit moment populairder dan ooit.

Jij hebt interesse in visagie, misschien wil je wel make-up Artist worden? Waar begin je dan? Hoe maak je de juiste keuze voor een opleiding? Hieronder wat tips die je daarbij in overweging kunt nemen;

  • Kijk naar het portfolio (map met foto’s van Visagiewerk online of afgedrukt), van de docent waarvan je les gaat krijgen! Wat kan de docente zelf? Zijn dit professionele foto’s en lijken deze op foto’s die je in bijvoorbeeld glossy magazines tegenkomt?

  • Hoe zit het met de didactische vaardigheden van de docent? Kan hij/zij ook werkelijk kennis overbrengen?

  • Wordt jouw toekomstige opleiding gerund door mensen met liefde en passie voor hun vak, of is het eigenlijk alleen maar een commerciële instelling?

  • Hoeveel leerlingen zullen er in de opleiding /cursus zitten die jij gaat volgen? Bij mijn opleiding zijn dat er 4 tot maximaal 6. Er zijn opleidingen waar je met 15 cursisten zit, dit verklaard direct de (soms) grote prijsverschillen tussen de verschillende opleidingen! Dit vak kun je alleen leren door vanaf de basis goed begeleid te worden, veel persoonlijke aandacht en feedback is hiervoor een must!

  • Visagist of Make-up Artist valt onder de zogenaamde “vrije beroepen” en wordt door de Nederlandse overheid (nog) niet erkend of beschermd. Dat betekent dat er ook geen wettelijk erkende diploma's of opleidingen voor (nodig) zijn. Wel zijn er op dit gebied activiteiten van de Branche organisatie Anbos in ontwikkeling. Op dit moment kun je geen studiefinanciering krijgen voor deze opleiding. Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het soms wel mogelijk een deel van het lesgeld terug krijgen van de belastingdienstkleine of een uitkeringsinstantie.
Ik wens je veel succes bij het bepalen van jouw keuze voor een opleiding. Mocht je meer informatie willen; maak dan gebruik van het contactformulier. Op deze manier kun je ook een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Trefwoorden: Alphen aan den rijn, erkende opleiding visagie, Make-up artist, make-up workshop, persoonlijk make-up advies, Visagie, Visagie Opleiding, Workshops visagie,