Biometrie is de meest geschikte oplossing

Biometrie is de meest geschikte oplossing van Cnt Systems

Door: Cnt Systems  05-08-2008

Het is onmogelijk om biometrische data aan iemand door te geven of op een andere manier zoek te maken. De geautoriseerde gebruiker moet immers altijd fysiek aanwezig zijn om toegang te krijgen. Niemand kan zich voor een ander uitgeven. Snel ‘even' een collega een pasje geven of de code voor het alarm aan een ‘vriend' geven is verleden tijd.

Kostenbesparend
Momenteel wordt veel gebruik gemaakt van pasjes. Deze pasjes zijn erg duur en bovendien gevoelig voor beschadiging en raken gemakkelijk zoek. Met biometrie is dit probleem definitief voorbij. Ook een administratie omdat er borg moet worden betaald voor de pasjes is overbodig.

Snelle toegang
Een ander voordeel van biometrie is de snelle toegang. Stel: u gaat op vakantie en uw zaakwaarnemer moet meer toegang hebben. Binnen een paar minuten heeft u zijn vingerafdruk gescand en alle bijbehorende data opgeslagen. En heeft u uitzendkrachten? De toegang is met biometrie niet alleen snel gegeven, maar ook zo weer ingetrokken. U heeft nooit meer problemen om meegenomen pasjes terug te krijgen.

Elke klant betaalt
Het onderling uitwisselen van pasjes door gebruikers van bijvoorbeeld sportscholen en fitnesscentra komt veel voor. Bij biometrische systemen is dit onmogelijk en levert dit dus geld op zoals reeds gebeurt bij tientallen sportscholen in Nederland en België.

Veilig en klantvriendelijk
Als exclusiviteit en uitstraling (zoals bij golfterreinen en sociëteiten) een vereiste is geeft biometrie een geweldige oplossing. Met biometrie zijn uw gasten snel binnen en voelen ze zich veilig dankzij het systeem dat uw locatie hanteert. Ongewenste personen komen niet meer met een ‘vals pasje' binnen. Deze identificatie zonder allerlei pasjes en codes is zeer klantvriendelijk. Binnen één seconde is er toegang door een vinger te laten scannen. U hoeft zich geen zorgen te maken over privacyzaken, omdat het systeem niet toelaat dat de gegevens zijn te herleiden tot individuele vingerafdrukken.

Geen wachtwoord problemen
Wachtwoorden vormen ook een belemmering. Ze veranderen steeds en mensen vergeten ze vaak. Met biometrie is dat probleem verleden tijd. Elke computer is binnen enkele minuten te beveiligen met een vingerafdruk.

CNT Systems
CNT Systems hecht veel waarde aan innovatie en ontwikkeling. Biometrische producten vormen sinds 2006 een groot deel van onze registratieoplossingen.
Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is een continue uitwisseling van marktbehoefte en inzichten. Producten met als doel de opdrachtgever een optimaal systeem te kunnen aanbieden.

De voordelen van biometrie op een rijtje
? Geen dure en kwetsbare pasjes
? Beheer van voorraad, uitgifte, inname en borg wordt overbodig
? De kosten zijn zeer snel terug verdiend
? Een moderne en exclusieve uitstraling
? Het systeem vraagt nagenoeg geen onderhoud
? Wachtwoorden en codes overbodig
? Geen persoonsfraude
? In elke infrastructuur toepasbaar
? Ingebouwde privacywaarborging
? Snelle en gemakkelijke bediening
? Koppelingen naar andere bestaande systemen (zoals tijdregistratie)
? Standaard bezoekersrapportages

CNT Systems B.V.
www.cnt.nl
Tel: 0172 - 424367
Fax: 0172 - 424368
Email: [email protected]