Kantelbakken - Denios

Kantelbakken - Denios van Denios BV

Door: Denios BV  27-01-2006
Trefwoorden: Industrie, Gevaarlijke Stoffen, Kantelbakken

Denios, gespecialiseerd in de verkoop, engineering, productie en levering van opslag- en handlingstechnieken voor gevaarlijke stoffen, introduceert robuuste, rotatiegegoten kantelbakken vervaardigd van polyethyleen (PE) voor de opslag of het verzamelen van zeer uiteenlopende goederen zoals afval, hout of kunststof. Doordat deze, in eigen huis ontwikkelde, kantelbakken volledig vloeistofdicht zijn kunnen in deze bakken ook materialen worden verzameld waar vloeistofrestanten uit lekken of vanaf komen.

Doordat deze kantelbakken volledig naadloos zijn uitgevoerd kunnen ze eenvoudig worden gereinigd. In totaal zijn deze kantelbakken leverbaar in zes verschillende maatvoeringen, met afmetingen uiteenlopend van 920 x 1320 mm tot 1150 x 1650 mm, en in twee modellen, namelijk het PG-model en het PB-model. Model PG is een verrijdbare kantelbak die af fabriek wordt uitgerust met een bok en twee nylon zwenkwielen. Om deze bak te legen dient deze aan de achterzijde te worden opgetild, zodat de bak draait om de as van de bokwielen. Model PB wordt standaard geleverd met een onderstel en lepelkokers voor een vorkheftruck. De opening voor de lepelkokers (BxH) bedraagt 170 x 80 mm. Zodra de blokkering vanuit de heftruckcabine door middel van een hendel wordt ontgrendeld, kantelt de bak automatisch omdat het zwaartepunt voorbij het einde van de lepels ligt. Het legen van dit model kantelbak boven een stortplaats of een grote container vergt dan ook geen inspanning. Optioneel is model PB ook leverbaar met 2 polyamide bokwielen en een zwenkwiel, zodat ook deze kantelbak gebruikt kan worden voor het inzamelen van verspreid liggende materialen of afvalstoffen.

Afhankelijk van het model, loopt het draagvermogen uiteen van 150 tot 350 kg. Standaard worden deze kantelbakken geleverd in de kleur blauw. Bij afname van grotere aantallen zijn ook andere kleuren leverbaar.

Trefwoorden: Gevaarlijke Stoffen, Industrie, Kantelbakken