Bedrijfsfitness: fit in 4 minuten werkt!

Bedrijfsfitness: fit in 4 minuten werkt! van Exercise Worx

Door: Exercise Worx  11-10-2007
Trefwoorden: Fitness, Bedrijfsfitness, Rom-machine

Persbericht

Ook Amerikaanse wetenschappers enthousiast over de ROM
Fit in vier minuten werkt

Tijdens het jaarlijks congres van The American College of Sports Medicine, eind mei van dit jaar, presenteerden TNO onderzoekers Eline van Es en Hanno van der Loo de resultaten van hun onderzoek naar de effecten van de ROM, het trainingstoestel dat in de kortste tijd voor het meeste resultaat zorgt. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in de mei-uitgave van het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise.

Weer wetenschappelijke bevestiging
De introductie van de ROM in Nederland in 2000 leidde bij zowel professionals als leken tot de nodige scepsis. Fit in vier minuten? Dat kon niet waar zijn. Onderzoek toont aan dat het wel waar is. De ROM (Range of Motion) is het enige toestel dat niet alleen in slechts vier minuten het hele lichaam traint, maar ook aantoonbare resultaten oplevert. De opname van de onderzoeksresultaten van het TNO Onderzoek Effectiviteit van Fysieke Fitheidtraining volgens het Fast Fit Concept (2006) in het wetenschappelijke tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise, tonen nog eens aan dat steeds meer onderzoekers overtuigd raken van de effectiviteit van de ROM. “Het ging inderdaad goed op het ACSM congres. Veel Amerikanen vonden het wel vermakelijk dat de ROM, die daar toch een beetje een ‘veel beloftes, weinig bewijs’-imago heeft, door Europeanen is geëvalueerd. En dat het nog bleek te werken ook”, zegt TNO-onderzoeker Hanno van der Loo.

Ook bedrijfsleven kiest ROM
Voor veel werkgevers en voor veel werknemers was tijd een van de belangrijkste obstakels om te starten met bedrijfsfitness. Hoewel het bedrijfsleven inmiddels overtuigd is van de voordelen van fittere werknemers, is realisatie van een bedrijfsfitnessprogramma niet altijd gemakkelijk. Dat wordt anders met het bewegingsprogramma ExerciseWorx. ExerciseWorx is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en steeds meer bedrijven zien in dat je geen grote ruimte en veel tijd nodig hebt om fittere werknemers te krijgen. Slechts vijf vierkante meter en vier minuten per dag leidt tot een aanzienlijke daling in het ziekteverzuim. Uit onderzoek blijkt dat ruim veertig procent van de werknemers enthousiast is over het trainen op de ROM.
Het bewegingsprogramma ExerciseWorx is een full service dienstenpakket. Dat betekent dat werknemers niet alleen regelmatig getest worden op hun vooruitgang. Ze krijgen ook een eigen Personal Trainer die er voor zorgt met gerichte leefstijladviezen dat de kwaliteit van leven sterk verbetert. En dat met vier minuten ‘Rommen’ per dag.

Trefwoorden: Bedrijfsfitness, Fitness, Rom-machine