AED's in alle Hoogvliet supermarkten

Door: Hoogvliet Supermarkten  28-03-2011
Trefwoorden: Supermarkt

Sinds woensdag 23 maart zijn alle 60 supermarkten van Hoogvliet voorzien van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Ook in het service- en distributiecentrum van Hoogvliet in Alphen aan den Rijn zijn op diverse plaatsen AED’s opgehangen.

Hoogvliet vindt het vanuit de maatschappelijke verantwoordelijkheid noodzakelijk zorg te dragen voor de veiligheid van medewerkers maar ook van klanten. Het inzetten van een AED bij een plotselinge, onverwachte circulatiestilstand, zorgt er voor dat de overlevingskans van een slachtoffer toeneemt en de schade aan organen beperkt blijft. De AED is een belangrijk hulpmiddel naast hartmassage en beademing.

 

Hoogvliet heeft in iedere vestiging een aantal opgeleide bedrijfshulpverleners en breidt deze hulpverlening nu uit met de AED’s in alle winkels. Alle bedrijfshulpverleners hebben in 2010 een AED cursus gevolgd, zodat er deskundige medewerkers beschikbaar zijn die kennis hebben van het gebruik van de AED. Daarnaast volgen alle bedrijfshulpverleners jaarlijks de herhalingscursus die vanaf dit jaar ook voorziet in een opfriscursus voor het bedienen van de AED.

Trefwoorden: Supermarkt