Bouw nieuw emballage distributiecentrum Hoogvliet officieel gestart

Bouw nieuw emballage distributiecentrum Hoogvliet officieel gestart van Hoogvliet Supermarkten

Door: Hoogvliet Supermarkten  03-04-2008
Trefwoorden: Supermarkt, Recycling, Logistiek

Op woensdag 2 april 2008 is de eerste paal geslagen van het nieuwe emballage distributiecentrum van Hoogvliet. Wethouder Blom van Economische Zaken in Alphen aan den Rijn had de eer om de eerste paal in de Alphense klei te doen verdwijnen.

Het nieuw te bouwen emballage distributiecentrum staat op een grondoppervlakte van 12.500 m2. De grootte van het gebouw wordt 5.000 m2, verdeeld over vijf compartimenten. Dit distributiecentrum zal voornamelijk gebruikt worden om alle retourstromen van de Hoogvliet supermarkten te verwerken. Zo worden alle afvalstromen uit de winkels gescheiden en wordt het papier en plastic gerecycled. De biologisch afbreekbare producten worden door een logistieke partner opgehaald en verwerkt tot compost en groene stroom. Brood wordt vermalen en is bestemd voor de dierenvoedingsindustrie. Alle containers worden gereinigd en ontdaan van vuil en bacteriën.

Het nieuwe emballage distributiecentrum zal een schoon en 'groen' karakter hebben en zal vanaf medio september 2008 operationeel zijn.

Trefwoorden: Groene Stroom, Logistiek, Recycling, Supermarkt