Episkin, dochteronderneming van L’Oréal, koopt SkinEthic

Door: L'oreal Nederland  09-03-2006
Trefwoorden: Gezondheidszorg, Productveiligheid

Alternatieve Methodes voor Veiligheidsevaluatie:
“Een absolute prioriteit voor L’Oréal”
Episkin, dochteronderneming van L’Oréal, koopt SkinEthic, leider op het gebied van weefseltechnologie
Met overname van SkinEthic plaatst L’Oréal voorop op het gebied van Technologieën die gericht zijn op Onderzoek en Veiligheid
L’Oréal, wereldwijd de nummer 1 in cosmetica, kondigt de overname aan van SkinEthic door Episkin, een dochteronderneming van de L’Oréal groep, gespecialiseerd in de ontwikkeling van gereconstructueerde huid. Deze aankoop bevestigt L’Oréals inzet om de ontwikkeling te stimuleren van alternatieve methodes voor veiligheids¬testen. Het bedrijf SkinEthic, gevestigd in Nice (Frankrijk), is expert op het gebied van weefseltechnologie. Deze kennis zal de reeds bestaande expertise van L’Oréal verder aanvullen en uitbreiden.
SkinEthic is wereldwijd een belangrijke speler op het gebied van productie en commercialisering van gereconstrueerd epideraal en epithaal weefsel (hoornvlies-, mond-, tandvlees-, slokdarmepithaal, alveolaire- en vaginale mucosa) voor in-vitro test-toepassingen in vele bedrijfstakken.

L’Oréals uiteindelijke doel is om verschillende benaderingen en gestandaardiseerde in-vitro methodes te ontwikkelen, die gebruikt kunnen worden om de veiligheid van ingrediënten te testen, ook voor bedrijfssectoren; met als doel een versnelde beëindiging van dierproeven. Doordat Episkin en SkinEthic elkaar aanvullen, kan L’Oréal nog meer vooruitgang boeken in haar betrokkenheid bij de ontwikkeling van alternatieve methodes voor de veiligheidsbeoordeling van de ingrediënten gegarandeerd.
In een reactie op de overname zei Jean-François Grollier, Vice-president Research and Development bij L’Oréal; “Door topteams op het gebied van innovatie in staat te stellen te werken daar waar wetenschap en industrie elkaar ontmoeten, laten wij zien dat wij duurzame innovatie ondersteunen. De aankoop van SkinEthic stelt ons in staat om te beantwoorden aan de behoeften van de gehele industrie en met name op het gebied van alternatieven voor dierproeven – hetgeen een absolute prioriteit voor L’Oréal is”.
“Deze overname biedt SkinEthic een nieuwe benadering tot de markt en een extra onderzoekscapaciteit waar al onze huidige en toekomstige klanten van zullen profiteren”, aldus Dr. Martin Rosdy, oprichter van SkinEthic.
L’Oréal ondersteunt de doelstelling van de onvoorwaardelijke beëindiging van proeven met laboratoriumdieren en werkt daarom aan diverse alternatieve methodes die door de bevoegde wetenschappelijke autoriteiten moeten worden gevalideerd.
L’Oréal zet zich al meer dan twintig jaar in voor de ontwikkeling van alternatieve methoden en heeft, samen met ECVAM (European Centre for Validation of Alternative Methods) al bijgedragen aan wetenschappelijke validaties van nieuwe methodes. De Groep heeft sinds 1989 geen eindproducten meer getest of laten testen op dieren.

Trefwoorden: Gezondheidszorg, Productveiligheid

Contact L'oreal Nederland

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share