Busvakantie naar buitenhuis Hitler

Door: Peter Langhout Reizen  04-03-2008
Trefwoorden: Vakantie, Reizen, Busreis

"De reis naar Zuid-Duitsland biedt een unieke combinatie van de historie van de Tweede Wereldoorlog, ontspanning aan de Chiemsee en een excursies naar o.a Salzburg. Passau en Munchen. De reis is niet specifiek op het oorlogsthema gericht, maar biedt een ieder die geinteresseerd is in de geschiedenis van de 2e wereldoorlog een unieke kans om een kijkje te nemen bij diverse historische hoogtepunten" , aldus directeur Eugène Casteleijn. De 10-daagse reis wordt aangeboden vanaf 499 euro p.p. op basis van halfpension.

Berchtesgaden is pas sinds enkele jaren voor toeristen opengesteld. Er is een documentatiecentrum en bezoekers hebben de mogelijkheid om het Adelaarsnest te bekijken. Het is het hooggelegen theehuis dat Hitler in 1939 - op zijn 50e verjaardag - cadeau kreeg van de NSDAP-top. Het Adelaarsnest is gebouwd op de top van de Kehlstein (1834 m hoogte) en is alleen bereikbaar met speciaal daarvoor ingezette bussen (tegen betaling). De smalle bergweg is 6,5 km lang en telt vijf tunnels die uitgehouwen zijn in de rotsen. Iedere tunnel had een ijzeren poort die gesloten kon worden in geval van een vijandige aanval. Het Adelaarsnest vertoont geen sporen meer van Adolf Hitler om te voorkomen dat het een bedevaartsoord voor nazi's zal worden. Na de oorlog werd door de geallieerden geopperd om het theehuis op te blazen. Later kreeg de plaatselijke alpinistenvereniging onderdak in het chaletachtige gebouw en tegenwoordig zijn boven op de Kehlstein onder andere een hotel en restaurant gevestigd.

Andere historisch gerelateerde excursies die inbegrepen zijn bij de reis, zijn onder andere een bezoek aan het partijgebouw van de nazi's in Neurenberg en een bezoek aan het concentratiekamp Dachau. Daarnaast staat ook een excursie naar de geboorteplaats van de huidige paus Benedictus XVI - Marktl - in het programma.

Voor meer informatie over deze en andere reizen van Peter Langhout Reizen, verwijzen wij u graag naar www.peterlanghout.nl.

Trefwoorden: Busreis, Busreizen, Excursiereis, Excursiereizen, Reizen, Vakantie, Vakanties