Consument kiest voor korte vakantie in eigen land

Door: Peter Langhout Reizen  10-03-2009
Trefwoorden: Vakantie, Reizen, Weekendje Weg

ALPHEN AAN DEN RIJN – Nederlanders gaan dit jaar ondanks de crisis massaal op vakantie. Zij blijven echter dichter bij huis en kiezen vaker voor een weekendje naar een attractiepark of naar zee in plaats van een verre zonvakantie. Dat constateert Peter Langhout Reizen dat het aantal boekingen voor vakanties in Nederland met bijna 20% procent zag stijgen.

Vorige week riep staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken de Nederlandse consument op om in eigen land op vakantie te gaan. Dat zou de Nederlandse economie miljarden opleveren. Peter Langhout Reizen merkt, dat veel mensen die keuze al gemaakt hadden voor de oproep van de staatssecretaris. Voor de touroperator is dat aanleiding om het aantal bestemmingen in Nederland uit te breiden met arrangementen naar onder andere Noordwijk, Zeeland, Drenthe, de Achterhoek, Limburg en het attractiepark Duinrell. Vooral weekendjes weg en midweeks zijn momenteel in trek.

Hoewel een groot deel van de Nederlanders begin dit jaar nog aangaf niet op vakantie te gaan, is die groep sterk aan het afnemen. Er is wel een trend zichtbaar dat mensen dichterbij huis blijven en minder geld uitgeven. Peter Langhout ziet bijvoorbeeld een sterke groei in het aantal voordelige vakantiereizen naar pretparken, waarbij het entree is inbegrepen. In Nederland is er steeds meer belangstelling voor weekendarrangementen richting de Efteling en Duinrell. Net over de grens zitten de reizen naar pretparken in Duitsland, Frankrijk en België in de lift. De reisorganisatie zag de omzet van reizen naar attractieparken verdubbelen. Dat is aanleiding ook dit aanbod uit te breiden in de nieuwe attractiepark brochure. Populair waren al de reizen naar Disneyland Resort Paris, Plopsaland de Panne in België en Movie Park in Duitsland. Nieuw zijn dit jaar de arrangementen voor Europa-Park in Duitsland (het grootste pretpark van Europa), het enorme waterpark Tropical Islands, Wunderland Kalkar en Phantasialand.

Trefwoorden: Attractieparken, Autoreizen, Busreizen, Reizen, Toerisme, Vakantie, Vliegreizen, Weekendje Weg