Met de bus op vakantie, voor een gemiddeld gezin nu ruim 800 euro goedkoper dan vliegen

Door: Peter Langhout Reizen  04-03-2008
Trefwoorden: Vakantie, Reizen, Busreis

Peter Langhout Reizen constateert een stijging van het aantal busreizen ten opzichte van vorig jaar. Met name de excursiereizen doen het goed. Het aantal mensen dat voor dit jaar een excursiereis naar bijvoorbeeld Italië heeft geboekt loopt ruim 20% voor op dezelfde periode vorig jaar. Peter Langhout Reizen ziet echter ook op de andere bestemmingen een vergelijkbare stijging.

Maar niet alleen de excursiereizen zitten in de lift. Ook de busreizen naar de zon lopen goed. En dat is volgens de organisatie mede te danken aan de invoering van de ecotax op vliegreizen. Door deze extra belasting wordt het vliegen deze zomer immers duurder. De prijsverschillen tussen de bus- en vliegreizen worden hierdoor nog groter. Een 10-daagse reis naar de Spaanse zon per luxe Royal Class touringcar was altijd al voordeliger dan een 8-daagse vliegreis. De verschillen lopen nu in het hoogseizoen echter op tot ruim € 200,- per persoon in het voordeel van de busreizen bij Peter Langhout Reizen. Voor een gezin met 2 kinderen dus ruim € 800,- verschil, zo constateert Benga B.V.; de organisatie waar het label Peter Langhout Reizen toe behoort.

Een ander voordeel van de busreizen is volgens de organisatie dat de klanten direct bij boeking inzicht hebben in de prijs van de reis. Er gelden geen aparte toeslagen; de prijzen zijn eenduidig en transparant. Voor vliegreizen geldt soms een vertrektoeslag voor het weekend of wanneer men met een bepaalde maatschappij wil vliegen. Voor de busreizen is deze toeslag niet van toepassing. Ook de veelbesproken brandstoftoeslag op reizen – die door andere organisaties zijn doorberekend aan de klant – wordt door Peter Langhout Reizen niet gehanteerd. Dit ondanks de sterk gestegen dieselprijzen. Een vakantie geboekt via Peter Langhout Reizen kan zo oplopen tot honderden euro’s voordeel per persoon.

Voor meer informatie over de reizen van Peter Langhout Reizen verwijzen wij u naar www.peterlanghout.nl.

Trefwoorden: Busreis, Busreizen, Excursiereis, Excursiereizen, Reizen, Rondreizen, Vakantie, Vakantie Spanje