Peter Langhout Reizen biedt Sprookjesreizen aan

Peter Langhout Reizen biedt Sprookjesreizen aan van Peter Langhout Reizen

Door: Peter Langhout Reizen  19-12-2012
Trefwoorden: Vakantie, Busreis, Busreizen

Uit onderzoek van trendwatchers blijkt dat de crisis in Nederland heeft gezorgd voor een aantal veranderingen op de reismarkt. Mensen gaan op zich vaker op vakantie, maar blijven dichter bij huis en kiezen meer voor korte vakanties. Prijs blijft een belangrijk item in het beslissingsproces, maar we zien dat ook steeds vaker gelet wordt op beleving. Voor Peter Langhout Reizen een reden om voor 2013 een aantal themareizen op te nemen in het programma.

Duitse Sprookjesroute

Eén van de themaroutes is de Duitse Sprookjesroute.  De Duitse Sprookjesroute is één van de oudste en bekendste themaroutes van Duitsland. De Sprookjesroute loopt langs prachtige kastelen, imposante burchten, sprookjesachtige vakwerksteden en fabelachtig mooie natuurgebieden. Stuk voor stuk ingrediënten voor een perfecte vakantie. “Voor ons reden genoeg om de Sprookjesroute voor 2013 op te nemen in ons programma”, aldus Martijn de Jong van Peter Langhout Reizen.

Er was eens…

Het begin van veel sprookjes, waarvan er een aantal wereldberoemd zijn. Wie kent niet de verhalen van Roodkapje, Doornroosje, Hans & Grietje, Repelsteeltje of de Rattenvanger van Hameln? Deze sprookjes hebben één ding gemeen: ze zijn allen geschreven door de gebroeders Grimm. Op 20 december 1812 verscheen hun eerste sprookjesboek en vanwege het 200-jarig jubileum staat de Duitse Sprookjesroute in 2013 extra in de schijnwerpers.

Op pad met de Rattenvanger van Hameln

“Er worden tal van extra activiteiten georganiseerd in de plaatsen die deel uitmaken van de Sprookjesroute”, aldus Martijn de Jong, Product Manager bij Peter Langhout Reizen. “In diverse plaatsen worden de bezoekers welkom geheten door sprookjesfiguren. Zo ontmoeten wij in Hameln de Rattenvanger, die de mensen mee neemt op een sprookjesachtige tocht door de stad. Tijdens een wandeling langs de vele monumentale gebouwen, komt men helemaal in de sfeer van het wereldberoemde sprookje. Erg leuk voor jong en oud!”, aldus de Jong.

Kassel: Sprookjeshoofdstad van Duitsland

Een groot deel van hun leven brachten de gebroeders Grimm door in Kassel. Hier begonnen zij met hun beroemde sprookjesverzameling, die inmiddels in meer dan 160 talen vertaald is.  “Iedereen die Kassel bezoekt zou langs moeten gaan bij het Grimm Museum”, aldus Martijn de Jong. “Ook wij brengen met onze klanten een bezoek aan Kassel en dit vermaarde museum.”

Doornroosje, Roodkapje, Vrouw Holle…

Rondom Kassel liggen diverse plaatsen die de gebroeders Grimm geïnspireerd hebben. “Met onze busreizen gaan wij onder meer naar Sababurg, ook wel bekend als het kasteel van Doornroosje”, zegt de Jong. “Minder bekend, maar zeker niet minder mooi is Hann.Münden; een schitterend vakwerkstadje waar ooit de legendarische Dr. Eisenbart woonde. Voor wie op eigen gelegenheid naar Duitsland gaat en de Sprookjesroute wil ontdekken, kan ook bij ons terecht. Vanwege het jubileum van de gebroeders Grimm in 2013 hebben wij ook diverse autoreizen. Onder meer naar Sontra, de toegangspoort tot het land van Vrouw Holle en Roodkapje.“

Houdt u van sprookjes? Maak dan in 2013 een sprookjesachtige reis door het Duitse Sprookjesland. Voor meer informatie: .www.peterlanghout.nl (zoek op "sprookjesroute").

Trefwoorden: Autoreizen, Autovakantie, Busreis, Busreizen, Grimm Jahr, Langhout, Peter Langhout, Peter Langhout Reizen, Sprookjes Grimm, Sprookjesroute, Vakantie, Vakantie Duitsland,

Ander nieuws en updates van Peter Langhout Reizen

Nieuw: autorondreizen! van Peter Langhout Reizen thumbnail
05-04-2013

Nieuw: autorondreizen!

Peter Langhout Reizen biedt vanaf nu ook autorondreizen aan. Ideaal voor iedereen die graag veel wil zin in korte tijd en bij voorkeur met eigen vervoer reist. Kijk voor het aanbod op .


Peter Langhout Reizen verhuist naar nieuwe locatie van Peter Langhout Reizen thumbnail
26-02-2013

Peter Langhout Reizen verhuist naar nieuwe locatie

Reisorganisatie Peter Langhout Reizen verhuist op 1 maart 2013 naar een nieuw kantoorpand aan de Prins Bernhardlaan 10 in Alphen aan den Rijn.


Ontdek de historie van ons Koningshuis van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-02-2013

Ontdek de historie van ons Koningshuis

Ontdek de historie van ons Koningshuis tijdens een vakantie langs de plaatsen van de Oranjeroute. Peter Langhout Reizen biedt diverse reizen aan!


Tips voor een leuke fietsvakantie van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-02-2013

Tips voor een leuke fietsvakantie

Steeds meer mensen die van fietsen houden boeken weleens een fietsvakantie. De beste tips voor een fietsvakantie volgens Peter Langhout Reizen.


21-02-2013

Speciale aandacht voor Duitse themaroutes

Duitsland is al jaren een populair vakantieland bij Peter Langhout Reizen. Daarom speciale aandacht voor Duitse themaroutes.


Welke kerstmarkten mag u niet missen? van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-11-2012

Welke kerstmarkten mag u niet missen?

Ontdek met Peter Langhout Reizen niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende kerstmarkten in de Nederland, Duitsland en België.