Tips voor een leuke fietsvakantie

Tips voor een leuke fietsvakantie van Peter Langhout Reizen

Door: Peter Langhout Reizen  21-02-2013
Trefwoorden: Weekendje Weg, Fietsvakantie, Autovakantie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is algemeen bekend: Nederland is een fietsland. Fietsen is populair en dat is altijd al zo geweest. Het vlakke landschap en de korte afstanden maken de fiets een ideaal vervoermiddel. Niet alleen voor het dagelijks gebruik, maar ook op recreatief gebied. Het aantal mensen dat voor hun plezier regelmatig fietstochten maakt, is groot.

Wist u dat wij in Nederland de hoogste fietsdichtheid ter wereld hebben? Zo’n 85% van de Nederlanders heeft een of meer fietsen in de schuur staan en in totaal zijn er in Nederland maar liefst 19 miljoen (bruikbare) fietsen. Gemiddeld rijden Nederlanders daarmee 2,5 km per dag en zo’n 900 km per jaar. Ruim 45% van deze afstand wordt gereden van en naar school/werk; circa 15% voor korte stukjes rondom huis en zo’n 40% voor recreatieve en sportieve doeleinden.

In totaal worden er ruim 200 miljoen dagtochten per jaar gefietst; tochten van minimaal 1 uur. Naast het vlakke landschap zorgt de infrastructuur in Nederland er ook voor dat fietsen populair is. In Nederland ligt namelijk meer dan 17.000 km aan fietspaden en zijn er buiten de bebouwde kom ook nog eens 65.000 km aan wegen waar u heerlijk kunt fietsen. Veel van deze wegen en fietspaden zijn aan elkaar gekoppeld in een regionale en landelijk knooppuntensysteem. Dat maakt het maken van afwisselende tochten leuk en eenvoudig. 

Steeds meer mensen die van fietsen houden, boeken ook weleens een fietsvakantie. Heerlijk er even helemaal tussenuit. Rustig en op uw eigen tempo genieten van de natuur. Er zijn in Nederland verschillende organisaties die fietsreizen aanbieden. Een van die organisaties is Peter Langhout Reizen uit Alphen aan den Rijn. We vroegen Kirsten Huizingh of zij tips heeft voor mensen die dit jaar een fietsvakantie overwegen. Kirsten: “ Wij bieden verschillende populaire fietsroutes in Europa aan. Bij onze klanten zijn de fietsvakantie rond de Bodensee en de Donauradweg van Passau naar Wenen al jaren het meest populair. En in eigen land de Friese Elfstedentocht, waarbij klanten in 7 dagen langs alle 11 de Friese Elfsteden fietsen. “

“ Minder bekend, maar zeker ook de moeite waard is een fietsvakantie naar het Altmuhltal in Duitsland. Het Altmuhltal is prachtig qua natuur en leent zich uitstekend voor een ontspannende fietsvakantie. De reis die wij aanbieden eindigt in Regensburg, een fantastische stad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Cultuur en natuur dus in een reis. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een fietsvakantie langs de Elbe, waarbij mensen onder meer Dresden en Dessau kunnen bezoeken.

“ Wie in eigen land wil blijven en op zoek is naar een alternatief voor de Elfstedentocht, kan ik een rondje IJsselmeer aanraden”, aldus Kirsten. “ Of ontdek Brabant met het fraaie Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en de Strabrechtse Heide. Mensen kunnen deze routes natuurlijk zelf uitstippelen en alle bagage zelf meenemen op de fiets. Maar voor wie relaxed wil genieten van een fietsvakantie en overdag de fiets ook veilig wil kunnen parkeren als men even ergens rond wil kijken, is een georganiseerde fietsvakantie ideaal. Wij zorgen voor de bagage van hotel naar hotel en mensen krijgen bij aankomst een uitgebreid informatiepakket met routekaarten en informatie over de bezienswaardigheden onderweg. En dat is wel zo makkelijk.”

Omdat niet alleen fietsen, maar ook cruisen steeds populairder wordt, heeft de Alphense touroperator dit jaar ook een aantal fiets/vaarvakanties. Overdag fietst u een bepaalde route en ’s avonds stapt u weer aan boord van het riviercruiseschip. En heeft u een dagje geen zin om te fietsen, dan blijft u gewoon aan boord en geniet u al varend van de prachtige natuur en het uitzicht op de dorpen waar u langs vaart. Geïnteresseerd? Kijk op

Trefwoorden: Autoreizen, Autovakantie, Donauradweg, Fietsen langs de Donau, Fietsvakantie, Peter Langhout, Peter Langhout Reizen, Weekendje Weg,

Ander nieuws en updates van Peter Langhout Reizen

Nieuw: autorondreizen! van Peter Langhout Reizen thumbnail
05-04-2013

Nieuw: autorondreizen!

Peter Langhout Reizen biedt vanaf nu ook autorondreizen aan. Ideaal voor iedereen die graag veel wil zin in korte tijd en bij voorkeur met eigen vervoer reist. Kijk voor het aanbod op .


Peter Langhout Reizen verhuist naar nieuwe locatie van Peter Langhout Reizen thumbnail
26-02-2013

Peter Langhout Reizen verhuist naar nieuwe locatie

Reisorganisatie Peter Langhout Reizen verhuist op 1 maart 2013 naar een nieuw kantoorpand aan de Prins Bernhardlaan 10 in Alphen aan den Rijn.


Ontdek de historie van ons Koningshuis van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-02-2013

Ontdek de historie van ons Koningshuis

Ontdek de historie van ons Koningshuis tijdens een vakantie langs de plaatsen van de Oranjeroute. Peter Langhout Reizen biedt diverse reizen aan!


21-02-2013

Speciale aandacht voor Duitse themaroutes

Duitsland is al jaren een populair vakantieland bij Peter Langhout Reizen. Daarom speciale aandacht voor Duitse themaroutes.


Peter Langhout Reizen biedt Sprookjesreizen aan van Peter Langhout Reizen thumbnail
19-12-2012

Peter Langhout Reizen biedt Sprookjesreizen aan

Ontdek de Duitse Sprookjesroute met Peter Langhout Reizen!


Welke kerstmarkten mag u niet missen? van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-11-2012

Welke kerstmarkten mag u niet missen?

Ontdek met Peter Langhout Reizen niet alleen de bekende, maar ook de minder bekende kerstmarkten in de Nederland, Duitsland en België.