Treed in de voetsporen van de Oranjes

Door: Peter Langhout Reizen  04-03-2008
Trefwoorden: Vakantie, Reizen, Busreis

De Oranjeroute is een ontdekkingstocht door Nederland en Duitsland. De route is een aaneenschakeling van hoogtepunten en mede om die reden werd de Oranjeroute in het verleden vereerd met het predikaat "beste toeristische tip van het jaar". Een reden voor Peter Langhout Reizen om een aantal van deze hoogtepunten samen te vatten in een prachtige 5-daagse reis. Een reis langs diverse steden die historische banden hebben met het Huis van Oranje-Nassau. De reis brengt klanten onder meer naar:

Siegen
Tijdens de reis verblijft men in een hotel in Siegen. Deze plaats speelt een belangrijke rol in de historie van het Huis van Oranje en het Untere en Obere Schloss herinneren nog aan de lang vervlogen tijd dat de Nassaus in Siegen gezeteld waren.

Dillenburg
Dillenburg is de geboortestad van Willem van Oranje en zodoende de bakermat van het Nederlandse koningshuis. Hier bezoekt men onder meer het Oranje Nassau Museum in de Wilhelmstoren.

Braunsfels
Braunsfels is een romantisch oud stadje met het gelijknamige sprookjesachtige kasteel dat midden in de stad staat. Hier werd Amalia van Solms, de vrouw van stadhouder Frederik-Hendrik, geboren. De Ridderzaal, de slotkerk en het familiemuseum in het kasteel zijn het hele jaar door voor bezoekers geopend.

Diez
De banden met de Oranjes spelen in de geschiedenis van Diez een belangrijke rol. Saillant detail is dat het grootste pronkstuk van het stadje, slot Oranienstein dat op ca. 1,5 kilometer van de binnenstad ligt, vooral als vrouwenresidentie bekend staat. De mannen van het geslacht Nassau-Diez-Oranje werkten als stadhouder in de Nederlanden en waren dus zelden thuis. Diez werd in feite door de vrouwen op Oranienstein geregeerd. In het slot is inmiddels het museum Nassau-Oranien gevestigd, dat tijdens de reis bezocht zal worden.

Nassau
Dit is de plaats waar onze Koninklijke familie haar naam aan dankt. Zeer bezienswaardig zijn de overblijfselen van de Nassauburcht, die boven de stad uittorent. Maar ook het stadje zelf is zeker de moeite waard.


Het is een unieke reis voor iedereen die geïnteresseerd is in prachtige paleizen en oude, pittoreske stadjes. En zeker voor iedereen die geïnteresseerd is in het roemrijke verleden van het Nederlandse koningshuis, is deze reis een aanrader. Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen met Peter Langhout Reizen (tel: 0900-0789 of www.peterlanghout.nl).

Trefwoorden: Busreis, Busreizen, Excursiereis, Excursiereizen, Reizen, Vakantie, Vakanties