Welke kerstmarkten mag u niet missen?

Welke kerstmarkten mag u niet missen? van Peter Langhout Reizen

Door: Peter Langhout Reizen  21-11-2012
Trefwoorden: Reizen, Weekendje Weg, Busreis

Kerst is voor veel mensen immers de belangrijkste periode van het jaar. Wie thuis blijft gaat op zoek naar warmte en gezelligheid. Maar ook degenen die met Kerst op vakantie gaan willen genieten van die typische kerstsfeer op de bestemming. Maar wat bepaalt anno 2012 de Kerstsfeer; wat zijn de trends voor dit jaar?

Eén ding is zeker: de kerstmarkten in Duitsland blijven onverminderd populair. Wij vroegen Martijn de Jong van Peter Langhout Reizen, een organisatie die al vele jaren succesvol weekendjes weg naar de kerstmarkten in Duitsland aanbiedt, wat de reden is van deze populariteit. Martijn: “De kerstmarkten in Duitsland hebben een speciale sfeer, die mensen aanspreekt. Eigenlijk geldt dat al honderden jaren lang, want de 'Weihnachts- of Christkindl-märkte' kennen een lange traditie, die soms zelfs teruggaat tot aan de 14e eeuw. Daarnaast zijn de kerstmarkten in Duitsland toonaangevend qua trends en veel mensen vinden het leuk om die trends in ieder geval te bekijken en sfeer te proeven.” Op de vraag waarom juist de Duitse kerstmarkten inspelen op de nieuwste trends, geeft de Jong aan: “In Frankfurt is elk jaar een grote beurs, Christmasworld. Daar worden de kersttrends voor december bepaald en die zien de mensen terug op de verschillende kerstmarkten. Uit onderzoek is gebleken, dat de trend voor dit jaar - naast wit en klassiek - onder meer handgemaakte kerstartikelen en natuur met een vleugje kitsch is.”  

Op de vraag of er ook trends zijn qua kerstmarkten die men zou moeten bezoeken geeft Martijn de Jong aan: “Düsseldorf en Keulen blijven onverminderd populair. Minder bekend, maar zeker de moeite waard is Heidelberg, een plaats die overigens op nummer 1 staat in de top 100 van bezienswaardigheden in Duitsland. En daarom alleen al de moeite waard is om te bezoeken. In het historische centrum van Heidelberg vindt de bezoeker maar liefst 7 kerstmarkten.“  

“Ook de kerstmarkt in Frankfurt is bijzonder.”, aldus de Jong. “Het is één van de oudste kerstmarkten in Duitsland, samen met onder andere de kerstmarkten in Trier en Mainz. De grootste kerstmarkt van Duitsland vindt men echter in Berlijn. Daar vinden op meer dan 10 verschillende locaties in de stad kerstmarkten plaats. De kerstmarkt bij Schloss Charlottenburg is de grootste van allemaal. Maar de mooiste is naar mijn idee de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche.”  

In Duitsland heel bekend, maar in Nederland nog niet echt is de Middeleeuwse kerstmarkt in Bernkastel-Kues. “Een aanrader.”, aldus de Jong. “Volgens experts weet deze kerstmarkt aan de Moezel de bezoekers elk jaar te betoveren met tal van miniatuurvakwerkhuizen. En de smalle steegjes met de romantische vakwerkhuizen vormen een perfect decor voor dit winterse gebeuren!”  

Wilt u dit jaar ook kerstinkopen doen op één van de gezellige kerstmarkten in Duitsland, overweeg dan ook eens één van de bovengenoemde kerstmarkten. Of boek een weekendje weg naar Londen. Klassiek blijft immers. En waar anders dan in Londen - de stad van de tradities en kersthoofdstad van Europa - kunt u klassiek kerstinkopen doen?

Trefwoorden: Autoreizen, Busreis, Busreizen, Kerstreizen, Kerstshoppen, Kerstwinkelweekend, Reizen, Toerisme, Weekendje Weg

Ander nieuws en updates van Peter Langhout Reizen

Nieuw: autorondreizen! van Peter Langhout Reizen thumbnail
05-04-2013

Nieuw: autorondreizen!

Peter Langhout Reizen biedt vanaf nu ook autorondreizen aan. Ideaal voor iedereen die graag veel wil zin in korte tijd en bij voorkeur met eigen vervoer reist. Kijk voor het aanbod op .


Peter Langhout Reizen verhuist naar nieuwe locatie van Peter Langhout Reizen thumbnail
26-02-2013

Peter Langhout Reizen verhuist naar nieuwe locatie

Reisorganisatie Peter Langhout Reizen verhuist op 1 maart 2013 naar een nieuw kantoorpand aan de Prins Bernhardlaan 10 in Alphen aan den Rijn.


Ontdek de historie van ons Koningshuis van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-02-2013

Ontdek de historie van ons Koningshuis

Ontdek de historie van ons Koningshuis tijdens een vakantie langs de plaatsen van de Oranjeroute. Peter Langhout Reizen biedt diverse reizen aan!


Tips voor een leuke fietsvakantie van Peter Langhout Reizen thumbnail
21-02-2013

Tips voor een leuke fietsvakantie

Steeds meer mensen die van fietsen houden boeken weleens een fietsvakantie. De beste tips voor een fietsvakantie volgens Peter Langhout Reizen.


21-02-2013

Speciale aandacht voor Duitse themaroutes

Duitsland is al jaren een populair vakantieland bij Peter Langhout Reizen. Daarom speciale aandacht voor Duitse themaroutes.


Peter Langhout Reizen biedt Sprookjesreizen aan van Peter Langhout Reizen thumbnail
19-12-2012

Peter Langhout Reizen biedt Sprookjesreizen aan

Ontdek de Duitse Sprookjesroute met Peter Langhout Reizen!