Welke kerstmarkten mag u niet missen?

Welke kerstmarkten mag u niet missen? van Peter Langhout Reizen

Door: Peter Langhout Reizen  19-12-2012
Trefwoorden: Weekendje Weg, Busreis, Busreizen

Kerst is voor veel mensen immers de belangrijkste periode van het jaar. Wie thuis blijft gaat op zoek naar warmte en gezelligheid. Maar ook degenen die met Kerst op vakantie gaan willen genieten van die typische kerstsfeer op de bestemming. Maar wat bepaalt anno 2012 de Kerstsfeer; wat zijn de trends voor dit jaar?

Eén ding is zeker: de kerstmarkten in Duitsland blijven onverminderd populair. Wij vroegen Martijn de Jong van Peter Langhout Reizen, een organisatie die al vele jaren succesvol weekendjes weg naar de kerstmarkten in Duitsland aanbiedt, wat de reden is van deze populariteit. Martijn: “De kerstmarkten in Duitsland hebben een speciale sfeer, die mensen aanspreekt. Eigenlijk geldt dat al honderden jaren lang, want de 'Weihnachts- of Christkindl-märkte' kennen een lange traditie, die soms zelfs teruggaat tot aan de 14 eeuw. Daarnaast zijn de kerstmarkten in Duitsland toonaangevend qua trends en veel mensen vinden het leuk om die trends in ieder geval te bekijken en sfeer te proeven.” Op de vraag waarom juist de Duitse kerstmarkten inspelen op de nieuwste trends, geeft de Jong aan: “In Frankfurt is elk jaar een grote beurs, Christmasworld. Daar worden de kersttrends voor december bepaald en die zien de mensen terug op de verschillende kerstmarkten. Uit onderzoek is gebleken, dat de trend voor dit jaar - naast wit en klassiek - onder meer handgemaakte kerstartikelen en natuur met een vleugje kitsch is.”

Op de vraag of er ook trends zijn qua kerstmarkten die men zou moeten bezoeken geeft Martijn de Jong aan: “Düsseldorf en Keulen blijven onverminderd populair. Minder bekend, maar zeker de moeite waard is Heidelberg, een plaats die overigens op nummer 1 staat in de top 100 van bezienswaardigheden in Duitsland. En daarom alleen al de moeite waard is om te bezoeken. In het historische centrum van Heidelberg vindt de bezoeker maar liefst 7 kerstmarkten.“

“Ook de kerstmarkt in Frankfurt is bijzonder.”, aldus de Jong. “Het is één van de oudste kerstmarkten in Duitsland, samen met onder andere de kerstmarkten in Trier en Mainz. De grootste kerstmarkt van Duitsland vindt men echter in Berlijn. Daar vinden op meer dan 10 verschillende locaties in de stad kerstmarkten plaats. De kerstmarkt bij Schloss Charlottenburg is de grootste van allemaal. Maar de mooiste is naar mijn idee de kerstmarkt bij de Gedächtniskirche.”

In Duitsland heel bekend, maar in Nederland nog niet echt is de Middeleeuwse kerstmarkt in Bernkastel-Kues. “Een aanrader.”, aldus de Jong. “Volgens experts weet deze kerstmarkt aan de Moezel de bezoekers elk jaar te betoveren met tal van miniatuurvakwerkhuizen. En de smalle steegjes met de romantische vakwerkhuizen vormen een perfect decor voor dit winterse gebeuren!”

Wilt u dit jaar ook kerstinkopen doen op één van de gezellige kerstmarkten in Duitsland, overweeg dan ook eens één van de bovengenoemde kerstmarkten. Of boek een weekendje weg naar Londen. Klassiek blijft immers. En waar anders dan in Londen - de stad van de tradities en kersthoofdstad van Europa - kunt u klassiek kerstinkopen doen?

Trefwoorden: Autoreizen, Autovakantie, Busreis, Busreizen, Kerstreizen, Kerstshoppen, Kerstwinkelweekend, Langhout, Peter Langhout, Peter Langhout Reizen, Stedentrip, Weekendje Weg,

Andere producten en diensten van Peter Langhout Reizen

26-02-2010

Nieuwe vakantiebestemming van Peter Langhout Reizen: Macedonie

Voordelig,goedkope vakantie,goed georganiseerd,uitstekende hotels,Transavia vlucht,vakantieland van de toekomst


USA weer populair bij vakantiegangers van Peter Langhout Reizen thumbnail
18-02-2010

USA weer populair bij vakantiegangers

Voordelige reizen,groot prijsverschil met concurrenten,voordeligste aanbieder op Nederlandse markt


Peter Langhout Reizen opent eigen reisbureau van Peter Langhout Reizen thumbnail
12-01-2010

Peter Langhout Reizen opent eigen reisbureau

Peter Langhout Reizen is al jaren actief in de reiswereld en biedt een breed scala aan reizen. Tot voor kort kon alleen telefonisch of via internet geboekt worden. Met ingang van donderdag 14 januari 2010 kunnen mensen die op zoek zijn naar een complete en voordelige vakantie ook terecht bij het reisbureau van Peter Langhout Reizen aan de Castorstraat 1 in Alphen aan den Rijn.


12-01-2010

Piet Paulusma kiest voor Peter Langhout vakantie

Vorig jaar ging weerman Piet Paulusma voor het eerst sinds lange tijd op vakantie, dit jaar wordt hij het boegbeeld van Peter Langhout Reizen in een campagne om de Nederlander aan een welverdiende vakantie te helpen. Terwijl andere reisorganisaties tijdens de economische crisis minder reizen verkopen, blijft Peter Langhout groeien en verdubbelde in 2009 zelfs het aantal verkochte autovakanties.


10-03-2009

Consument kiest voor korte vakantie in eigen land

Nederlanders gaan dit jaar ondanks de crisis massaal op vakantie. Zij blijven echter dichter bij huis en kiezen vaker voor een weekendje naar een attractiepark of naar zee in plaats van een verre zonvakantie. Dat constateert Peter Langhout Reizen, die het aantal boekingen voor vakanties in Nederland met bijna 20% procent zag stijgen.

Vorige week riep staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken de Nederlandse consument op om in eigen land op vakantie te gaan. Dat zou de Nede


Hans Bommer treedt toe tot directie Peter Langhout Reizen van Peter Langhout Reizen thumbnail
08-01-2009

Hans Bommer treedt toe tot directie Peter Langhout Reizen

Met ingang van 5 januari 2009 is Hans Bommer toegetreden tot de directie van Peter Langhout Reizen in Alphen aan den Rijn (onderdeel van Benga B.V.). Bommer zal zich met name gaan bezighouden met de ontwikkeling en het in de markt zetten van nieuwe en vernieuwende producten met als doel de positie van het label Peter Langhout Reizen verder in de markt te versterken. Ad hoc- en kansinkoop zullen daarbij een belangrijke rol spelen.


29-10-2008

Peter Langhout schrapt brandstoftoeslag

De kredietcrisis houdt de gemoederen in Nederland flink bezig, ook in de reisbranche. De centrale vraag binnen de reisbranche is of de gevolgen van de crisis ook merkbaar zullen zijn in de reisindustrie. Peter Langhout denkt dat consumenten in moeilijke tijden wel bezuinigen op reizen, maar de vakantie niet zonder meer voorbij laten gaan. Men gaat op zoek naar voordelige aanbiedingen. En mede daarom schrapt de organisatie de brandstoftoeslag op busreizen.


22-09-2008

Peter Langhout presenteert nieuwe bussen

Peter Langhout Reizen is deze week aanwezig op de 50 Plus beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Met trots presenteert de organisatie hier een van de nieuwe touringcars die volledig is aangepast aan de huisstijl van Peter Langhout Reizen. Het gaat goed met de busreizen en derhalve zullen de komende maanden meerdere touringcars voorzien worden van dezelfde uitingen.


Campingvakanties en vakantiehuizen via Peter Langhout Reizen van Peter Langhout Reizen thumbnail
14-07-2008

Campingvakanties en vakantiehuizen via Peter Langhout Reizen

Met het vakantieseizoen voor de deur heeft Peter Langhout Reizen besloten om in samenwerking met een aantal gerenommeerde partijen in de markt haar productaanbod uit te breiden. Vanaf juni 2008 biedt de organisatie haar klanten nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor een campingvakantie in Frankrijk of Spanje. Op de diverse campings kunnen klanten kiezen uit stacaravans en chalets, vaak met zeer aantrekkelijke kortingen.


Peter Langhout Reizen biedt wintersportaanbod enorm uit van Peter Langhout Reizen thumbnail
14-07-2008

Peter Langhout Reizen biedt wintersportaanbod enorm uit

Komend wintersportseizoen werkt Peter Langhout Reizen samen met Skihorizon, onderdeel van een internationale reisorganisatie met vestigingen in o.a. Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. SkiHorizon heeft een zeer sterke inkooppositie op de Europese skimarkt, waardoor consumenten ervan verzekerd zijn, dat zij de accommodaties tegen uitstekende prijzen kunnen boeken. Door de samenwerking met Skihorizon biedt Peter Langhout Reizen haar klanten dit jaar de keuze uit maar lie


Peter Langhout Reizen breidt Kerstreizen enorm uit van Peter Langhout Reizen thumbnail
01-07-2008

Peter Langhout Reizen breidt Kerstreizen enorm uit

Terwijl de meeste mensen nog volop bezig zijn met de zomervakantie, stromen de eerste boekingen voor de kerstreizen bij Peter Langhout Reizen binnen. Dit jaar hebben klanten de keuze uit ruim 45 specifieke kerstreizen naar tal van bestemmingen in Europa. O.a. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Italië, Tsjechië, Spanje en Oostenrijk maken deel uit van het programma. Op veler verzoek zijn daarnaast de reizen naar Disneyland Resort Paris enorm uitgebreid.


04-03-2008

Busvakantie naar buitenhuis Hitler

Peter Langhout Reizen organiseert reizen naar het Zuid-Duitse Berchtesgaden met als een van de hoogtepunten een bezoek aan het beruchte Adelaarsnest, het fraai gelegen buitenverblijf van Adolf Hitler. De reis biedt een unieke combinatie van historische hoogtepunten, prachtige natuurgebieden en interessante steden.


04-03-2008

Treed in de voetsporen van de Oranjes

De Oranjeroute is een ontdekkingstocht door Nederland en Duitsland. De route is een aaneenschakeling van hoogtepunten en mede om die reden werd de Oranjeroute in het verleden vereerd met het predikaat "beste toeristische tip van het jaar". Een reden voor Peter Langhout Reizen om een aantal van deze hoogtepunten samen te vatten in een prachtige 5-daagse reis. Een reis langs diverse steden die historische banden hebben met het Huis van Oranje-Nassau.


04-03-2008

Met de bus op vakantie, voor een gemiddeld gezin nu ruim 800 euro goedkoper dan vliegen

Peter Langhout Reizen constateert een stijging van het aantal busreizen ten opzichte van vorig jaar. Met name de excursiereizen doen het goed. Ook de busreizen naar de zon lopen goed. En dat is volgens de organisatie mede te danken aan de invoering van de ecotax op vliegreizen. De prijsverschillen tussen de bus- en vliegreizen worden hierdoor groter. In het hoogseizoen leidt dit tvoor een gemiddeld gezin tot een voordeel van ruim € 800,- in het voordeel van de busreizen.
<