Protestantse Gemeente Alphen a/d Rijn-Oudshoorn/Ridderveld

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Ten Harmsenstraat 14 , 2406 TV Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
Website - Geen ingevoerd
E-mail - Geen ingevoerd

Over Protestantse Gemeente Alphen a/d Rijn-Oudshoorn/Ridderveld

De Protestantse Kerk stelt zich voor: wat ziet zij als haar roeping, wat voor kerk wil zij voor mensen zijn? Kort wordt de geschiedenis van het ontstaan van de Protestantse Kerk verteld. Ook wordt de structuur van de Protestantse Kerk uitgelegd.

De Protestantse Kerk verwoordt wat zij ziet als haar roeping, identiteit en toekomst - in geloofsbelijdenis, kerkorde en in visienota.?

De Protestantse Kerk in Nederland is nog betrekkelijk jong: op 1 mei 2004 verenigden de Nederlandse Hervormde Kerk, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk zich officieel tot de Protestantse Kerk in Nederland.

Samen op Weg
Daar ging overigens een lange periode van voorbereiding aan vooraf. Het was een lange weg van de bevlogen oproep van 18 hervormde en gereformeerde predikanten (1961) tot de formele besluitvorming over financiële en juridische kwesties van vlak voor de officiële fusie. De viering in de Dom kerk (12 december 2003) was zowel een feestelijke afsluiting als een inspirerend hoogtepunt van dit proces.

Protestantisme
De drie kerken die samen op gingen in de Protestantse Kerk, zijn ontstaan binnen het protestantisme: de Nederlandse Hervormde Kerk en de Gereformeerde Kerken in Nederland stonden in de calvinistische traditie; Evangelisch-Lutherse Kerk volgde de lijn van Maarten Luther.

Oude kerk
De Protestantse Kerk is geworteld in de rijke christelijke traditie van haar voorgangers, en erkent daarom ook de oude geloofsbelijdenissen: de Apostolische geloofsbelijdenis (tweede eeuw) , de geloofsbelijdenis van Nicea (vierde eeuw) en de geloofsbelijdenis van Athanasius (vijfde eeuw) als belangrijke verwoordingen van haar geloof.

Openingstijden

Featured Message

Neem vandaag contact op

24-01-2017

Extra Bedrijfsgegevens

Categorieën: Religious Services

Deze lijst wordt verzorgd door:

Andere diensten in de buurt van Alphen aan den Rijn Zuid-Holland

Is Protestantse Gemeente Alphen a/d Rijn-Oudshoorn/Ridderveld in Ten Harmsenstraat 14, Alphen aan den Rijn Zuid-Holland 2406 TV uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Protestants diensten in Alphen aan den Rijn Zuid-Holland beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Alphen aan den Rijn Protestants per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Alphen aan den Rijn Zuid-Holland, 2406 TV, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3819387]