Video Consult door dietist beschikbaar voor mensen met Prikkelbaree Darmsyndroom

Video Consult door dietist beschikbaar voor mensen met Prikkelbaree Darmsyndroom van Vodiservice

Door: Vodiservice  30-09-2008
Trefwoorden: Voedingsadvies, Dieetadvies, Prikkelbare Darmsyndroom

Omdat het op 19-09-08 ook de dag van de diëtist is, maken we graag bekend welke diëtist ondersteuning en consulten zal gaan geven aan de PDSB leden via PDS online.
Cynthia Schaper, diëtist uit Schiedam is de eerste PDS-diëtist online!
Het gebruik van PDS online is een stuk laagdrempeliger dan een bezoek aan een diëtist.
Immers, men kan via PDS online thuis alle informatie over voeding en beweging ontvangen van een deskundige en ervaren diëtist op het gebied van PDS.

Op de website www.vodiservice.nl kunt u bij “info voor de consument” kiezen voor het thema PDS en u bent waar u moet zijn!
Bij: “kies uw diëtist” treft u de gegevens van Cynthia aan en kunt u in contact met haar komen en afspraken maken over een online consult. Voor het online consult is wel een verwijsbrief nodig van de (huis)arts. Natuurlijk kan Cynthia ook antwoord geven op uw speciale voedingsvragen.
De eerste 10 gebruikers van een online consult ontvangen via Cynthia een attentie in de vorm van een boekje over PDS (geschreven door Prof. Smout, arts met veel ervaring in de behandeling van PDS).

Er is de laatste jaren een aantal ingrijpende wijzingen in het dieetadvies gekomen bij PDS.
Deze veranderingen betreffen vooral het gebruik van voedingsvezel en dan met name de soort vezel. Werden voorheen alle soorten voedingsvezel voorgeschreven, nu zijn het vooral de oplosbare vezels, die onder andere voorkomen in groenten en fruit. Deze veranderingen worden wetenschappelijk ondersteund.
Naast groente en fruit zijn er gelukkig een aantal nieuwe producten die juist deze oplosbare vezels bevatten. Hiermee is een ruimere keus mogelijk voor een verantwoord voedingsadvies met oplosbare vezels.

Het VodiService team,
Katrien Blaauw
Anne Wipkink

Trefwoorden: Behandeling Op Afstand, Dieetadvies, Dietist Online, Online Consult, Oplosbare Vezels, Prikkelbare Darmsyndroom, Videoconult, Voedingsadvies,