BUVA cilinders, niet te kloppen!

Door: Buva Rationele Bouwproducten  19-05-2006
Trefwoorden: Bouw, Afbouw, Anti-klopstiften

Inbreken door middel van het manipuleren van cilinders met zogenaamde ‘slagsleutels’ heeft opnieuw veel aandacht gekregen in de pers. Recent is er een onderzoek gepubliceerd in de Consumentengids waarbij 60 cilinders van diverse fabrikanten zijn getest op de slagsleutelmethode. Bij deze methode zijn er geen braaksporen zichtbaar en blijft de cilinder ook na het “kloppen” gewoon functioneren. In hoeverre deze methode daadwerkelijk wordt toegepast en in welke mate is onduidelijk. De inbreker zal honderden, speciaal geprepareerde sleutelprofielen, moeten bezitten om te kunnen inbreken met de klopmethode. Uit hetzelfde onderzoek van de Consumentengids bleek dat via internet aanschaffen van klopsleutels geen zin heeft. Deze sleutels blijken geen van allen te functioneren. Hoe deze inbraakmethode zich in de toekomst zal ontwikkelen is niet te voorspellen, en in hoeverre de Nederlandse normering zal worden aangepast hiervoor evenmin. Vooruitlopend op eventuele normaanpassingen heeft BUVA begin 2005 cilinders op de markt gebracht welke bestand zijn tegen deze specifieke inbraakmethode; De BUVA 2002/6, BUVA V-4400 en BUVA Integraal I-5400 cilinders.
• De 2002/6 is de perfecte cilinderserie voor woningbouw. Standaard voorzien van 6 permutatiestiften, aan beide zijden voorzien van twee boorbelemmeringen en optioneel te voorzien van anti-klopstiften. De 2002/6 serie voldoet aan SKG **® en is, indien gewenst, (gelijksluitend) te combineren met hangsloten, staartcilinders en postkastsloten. De enkele cilinders zijn standaard voorzien van verstelbare meenemers. Tenslotte is de 2002/6 serie uit te voeren in diverse sluitplansystemen.
• De V-4400 serie heeft alle reeds genoemde eigenschappen, maar is tevens voorzien van een unieke V-profielsleutel, standaard voorzien van BUVA certificaat en gepatenteerd tot 2015.
• De extreem veilige serie Integraal I-5400, met standaard anti-klopstiften, keersleutelsysteem, boorbeveiliging in de cilinderkern en gepatenteerd tot 2018.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot BUVA op 0180 697500, of ga naar http://www.buva.nl

Trefwoorden: Afbouw, Anti-klopstiften, Bouw, Cylindersloten, Slagsleutelmethode,

Contact Buva Rationele Bouwproducten

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share