Pieter 't Hart werkzaam voor Koers & Vaart

Pieter 't Hart werkzaam voor Koers & Vaart van Koers & Vaart

Door: Koers & Vaart  13-06-2007
Trefwoorden: Scheepsbouw, Navigatie, Maritiem

Na tien jaar heeft Pieter ’t Hart (43) de Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie (VNSI) verlaten. De adjunct-directeur gaat verder als zelfstandig maritiem consultant. “Het lijkt me leuk een eigen bedrijf te starten, dat is al lang een wens van me.” Op 31 mei nam ’t Hart afscheid van de branchevereniging in Zoetermeer.

Na in 1982 het vwo-diploma te hebben behaald in Oud-Beijerland, studeerde ’t Hart aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder, waar hij in 1988 zijn diploma behaalde. Hierdoor kon hij in 1994 versneld afstuderen als maritiem ingenieur aan de TU Delft. Van 1985 tot 1992 was hij zeeofficier op de onderzeeboten van de Koninklijke Marine, een van zijn functies was Hoofd Operationele Dienst. In 1994 maakte hij de overstap naar Damen Shipyards in Gorinchem, als projectleider Sales Engineering. Hier hield hij zich onder meer bezig met functioneel en technisch ontwerp van schepen, kostprijscalculaties, bestekvoorbereiding en toeleveranciers. Van 1995 tot 1997 was ’t Hart senior consultant bij adviesbureau Maritime Systems Technology in Den Haag. Hij verrichte er onder andere haalbaarheidsstudies voor maritieme ICT-netwerken, het nieuwe walradarsysteem in de Rotterdamse haven, en zorgde voor nieuwe projecten, zoals in Letland en de Filipijnen.

In 1997 werd ’t Hart branchemanager van de VNSI. Zo’n tweeënhalf jaar geleden werd hij als adjunct-directeur verantwoordelijk voor innovatie en scholing, technologie en public relations, coördinatie en management van branchebrede innovatieprojecten.Trefwoorden: Maritiem, Navigatie, Scheepsbouw, Vnsi