Multiweld bouwt meest innovatieve lasschool voor RDM Campus

Multiweld bouwt meest innovatieve lasschool voor RDM Campus van Multiweld

Door: Multiweld  27-01-2009
Trefwoorden: Albeda, Hogeschool Inholland, Lasschool

Met een feestelijk startschot heeft Minister Van der Hoeven van Economische Zaken op 19 januari jongstleden de aftrap gegeven voor de herstructurering van het oostelijk deel van het RDM-terrein. Vanaf maart 2009 worden hier de technische opleidingen van de Hogeschool Rotterdam en het Albeda College gevestigd. Naast deze kennisinstituten zullen diverse innovatieve bedrijven zich hier vestigen.

Minister Van der Hoeven stimuleert innovatieprojecten als deze. De aftrap werd extra feestelijk nadat zij bekend maakte 5,1 miljoen extra beschikbaar te stellen voor de herstructurering van het oostelijk deel van het RDM-terrein.

Het middelpunt van de RDM Campus is de voormalige machinehal RDM Innovation Dock. RDM Innovation Dock is een monumentale industriële hal met een oppervlakte van circa 23.000 m2.
“De doelstelling van RDM Campus is om bedrijven en kennisinstellingen als het Albeda College bij elkaar te brengen en de samenwerking te stimuleren op het gebied van innovatieve en creatieve projecten”, aldus Peter Otting, vestigingsmanager Albeda College. “Zo wordt ruim 12.000 m2 beschikbaar voor bedrijven die een kennisrelatie willen aangaan met de onderwijsinstellingen.”

Diverse partijen, waaronder hoofdaannemer Dura Vermeer, zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van de RDM Campus. Zo heeft lastechnische groothandel Multiweld een opdracht voor de bouw van de lasschool binnengehaald via een aanbesteding van het Albeda College.

Arjen Engelen, directielid Multiweld, laat weten trots te zijn op dit project. “De bouw van de complete lasschool op het RDM Campus is de grootste opdracht uit de 15-jarige geschiedenis van Multiweld. Dit project is het visitekaartje waarmee we aan de markt laten zien in staat te zijn grote projecten als deze succesvol af te ronden”, aldus Engelen.

Het project is tot stand gekomen dankzij de inspanningen van Hans Lazet die vanuit Multiweld als account manager de relatie met het Albeda College onderhoudt. “Al in een vroeg stadium hebben wij toeleveranciers als Lincoln Electric, Cepro en PELO Industrietechniek betrokken bij het project. Deze partijen hebben ruime ervaring in het realiseren van grote opdrachten en werken slechts met de meest innovatieve producten.”, aldus Hans Lazet.

De RDM Campus moet een aantrekkingskracht hebben op scholieren, studenten en het bedrijfsleven. Multiweld heeft dan ook samen met Lincoln Electric, Cepro en PELO Industrietechniek een ‘State of Art’ lasschool gerealiseerd met in totaal 51 lasboxen, allen voorzien van een verse lucht aansluiting waarop de lasser een fresh air systeem kan aansluiten. Deze zorgt voor een toevoer van schone lucht naar de volautomatische lashelmen.

Naast een moderne en veilige werkomgeving creëren, was één van de eisen te komen met energiezuinige oplossingen. “Wij hebben gekozen voor een lasrookafzuiging met een start-stop automaat waarmee de verontreinigde lasrook wordt afgezogen. Deze zorgt voor inschakeling wanneer het lasproces start en schakelt zichzelf uit zodra het lasproces wordt beëindigd. De decentrale besturing bespaart veel energie, omdat afzuiging van warme lucht in de wintermaanden wordt tegengegaan”, aldus Lazet.

Het totale project omvat anderhalve kilometer leidingwerk, waarvan in elke lasbox aftakkingen zijn geplaatst voor de lasrookafzuiging en de benodigde industriële gassen.

De lasschool biedt de mogelijkheid voor diverse lasprocessen. Zo zijn er ruimtes ingericht voor het lassen met electroden, MIG/MAG lassen, TIG lassen, autogeen lassen en onder poederdek lassen. Daarnaast zijn 4 ruime PIM boxen geplaatst, evenals 2 grote slijpcabines.

Het Albeda College heeft lange tijd de intentie gehad om de meest moderne lasschool te creëren. Nu Multiweld de laatste hand aan het project legt, kan geconcludeerd worden dat het met succes wordt afgerond. De werknemers en studenten van het Albeda College zien dan ook uit naar het moment van ingebruikname.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE

1. Contact
Voor beeldmateriaal of aanvullende informatie kunnen journalisten contact opnemen met Olav de Swaaf, marketing manager Multiweld BV, telefoonnummer 06-24232528 of 0180 - 641 777 of e-mail [email protected]

2. Over Multiweld BV
Multiweld is in 1993 opgericht en als (las)technische groothandel uitgegroeid tot één van de marktleiders binnen Nederland. Met een breed en diep assortiment van ruim 22.000 (las)technische producten is Multiweld in staat om voor ieder proces de juiste benodigdheden te leveren.

Kennis van zaken, een goede service en kwaliteitsproducten van toonaangevende fabrikanten vormen de basis van de filosofie! Mede door deze aanpak is Multiweld uitgegroeid tot één van de vooraanstaande toeleveranciers binnen Nederland. Vanuit het hoofdkantoor en centrale magazijn in Barendrecht worden relaties uit bouw en industrie binnen de Benelux bediend door ruim 30 medewerkers.

De organisatie bestaat uit vier bedrijfsonderdelen; verkoop, verhuur, service en advisering. Deze onderdelen zijn integraal met elkaar verbonden waarmee kan worden ingespeeld op iedere behoefte van uit de markt.

Vanuit haar visie heeft Multiweld in de loop der jaren een aantal importeur- en dealerschappen verworven. In haar keuze voor fabrikanten staan productkwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid centraal.

Multiweld kiest alleen voor de topfabrikanten in een productsoort en hiermee is de kwaliteit richting onze klanten gewaarborgd. Alleen de beste producten zijn goed genoeg!

Multiweld is (ster)dealer van Lincoln Smitweld, Hitachi, Gloor, Flexovit, GenSet, Bata, North en Mulax. Als distributeur levert Multiweld producten van onder andere 3M, Abicor Binzel en Weldcraft. Tot slot is Multiweld exclusief importeur van onder andere S4, Walter Schnorrer, Brauer, Bymat, Dissolvo, Inelco, Protex, Devcon en Markator.

3. Adresgegevens Multiweld BV
Multiweld BV
Riga 3
2993 LW Barendrecht
Postbus 252
2990 AG Barendrecht
Tel 0180-641777
Fax 0180-641770
Internet: www.multiweld.com
Email: [email protected]

[email protected][email protected]------

EINDE

Trefwoorden: Albeda, Hogeschool Inholland, Lasschool, Multiweld

Contact Multiweld

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share