Hulp echtscheiding en ouderschapsplan

Door: Scheiden, Echtscheiding, Alimentatie en Scheiding advies van de Scheidingsplanner  24-05-2011
Trefwoorden: Ouderschapsplan, Hulp Echtscheiding

Een echtpaar met minderjarige kinderen dat gaat scheiden moet een ouderschapsplan opstellen. Een ouderschapsplan, ook wel een zorgplan is een document waarin ouders die gaan scheiden afspraken vastleggen omtrent het uitoefenen van hun ouderschap.
 
De manier waarop ouders de opvoedingstaken, de zorg en de omgang tussen ouders en kind verdelen, worden vastgelegd in het plan. Daarnaast wordt de aanpak  waarop de vader en moeder elkaar informatie verschaffen omtrent belangrijke gebeurtenissen met betrekking tot het kind en de kosten van opvoeding en verzorging van minderjarige kinderen ook vastgelegd.

Een heel vaak voorkomende situatie is dat de minderjarige kinderen voor het grootste deel bij een van de ouders verblijft, waarbij deze het overgrote deel van de opvoeding op zich neemt. Bij deze vorm brengt het kind elk weekend of om het weekend tijd samen met de andere ouder door. Daarnaast zijn er ook situaties waarbij ouders ieder ongeveer de heft van de tijd de zorg van de kinderen op zich nemen. Bird nesting is een vorm waarbij de kinderen in het ouderlijk huis verblijven en de ouders om de beurt bij hen verblijven.

Voor meer informatie over co ouderschap of ouderschapsplan, raadpleeg hulp echtscheiding.
 

Trefwoorden: Hulp Echtscheiding, Ouderschapsplan,

Contact Scheiden, Echtscheiding, Alimentatie en Scheiding advies van de Scheidingsplanner

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Scheiden, Echtscheiding, Alimentatie en Scheiding advies van de Scheidingsplanner

30-05-2011

Meer kans op scheiding bij forenzen

Mensen die elke dag lange afstanden moeten afleggen voor hun werk, belanden eerder in een echtscheiding dan mensen die dichterbij