Na de echtscheiding een gezamenlijke kinderrekening

Door: Scheiden, Echtscheiding, Alimentatie en Scheiding advies van de Scheidingsplanner  11-04-2011
Trefwoorden: Echtscheiding, Alimentatie, Scheiding

De laatste tijd wordt na het scheiden vaak gebruik gemaakt van een kinderrekening om de levensonderhoudskosten voor de kinderen te betalen. Het gaat om de kosten voor levensonderhoud zoals de kosten voor kleding, eten, drinken, sport, hobby, schoolgeld etc. Ouders kunnen allebei geld storten en opnemen van de rekening. Ouders storten op een kinderrekening een gezamenlijk afgesproken maandbedrag af. Een handige ontwikkeling lijkt het wel, maar dit kan in de praktijk voor minder leuke situaties zorgen.

Na de echtscheiding hebben zowel moeder als vader te maken met een eigen financiële marge. Aankopen die betaald zijn van de kinderrekening voor de kinderen kan door de ene ouder verkeerd opgevat worden en leiden tot onenigheid of discussie.  

Na een scheiding de financiële zorg regelen voor de kinderen lijkt wel een zakelijke kwestie, waarbij er bijna geen gevoel voor gelijkwaardigheid is. Soms is het bij de berekening van de alimentatie mogelijk om de kosten te verdelen naar de dagen dat een kind bij een ouder verblijft. Op zo een manier wordt de zorg over de kinderen goed geregeld en verdeeld.

Trefwoorden: Alimentatie, Echtscheiding, Scheiden, Scheiding

Contact Scheiden, Echtscheiding, Alimentatie en Scheiding advies van de Scheidingsplanner

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share