Bedrijf ontwikkelt uniek systeem bij vermissing

Bedrijf ontwikkelt uniek systeem bij vermissing van K-ids Kind Identificatie Systeem

Door: K-ids Kind Identificatie Systeem  14-07-2009
Trefwoorden: Kind, Id, Vermist

Jaarlijks krijgt de politie tussen de 16 en 20 duizend meldingen van vermissing. Driekwart daarvan is binnen 24 uur weer terecht. Er is geen grotere angst voor ouders dan een kind uit het oog te verliezen. De meeste ouders zijn verantwoordelijk en houden ze dichtbij en onder constante supervisie. Er zijn echter momenten, waarop ouders zijn afgeleid en binnen luttele seconden worden geconfronteerd met de vermissing van hun kind. Ontvoering komt bovendien ook in ons land steeds vaker voor.

Ontvoerders hebben het vermogen om kinderen mee te lokken of om te anticiperen op de momenten waarop zij kwetsbaar zijn. Naar mate kinderen opgroeien, worden zij steeds onafhankelijker. Het wordt voor ouders daardoor moeilijker om ze steeds in het oog te houden. Verhalen over kindontvoeringen zijn uiterst zorgwekkend. "Ik dacht dat mijn kind bij de buren aan het spelen was.” Of: "Ze is nooit thuis gekomen na school." Het probleem van kinderontvoering is niet langer iets uit landen ver hier vandaan. Zelfs de meest alerte ouders kunnen worden geconfronteerd met de vermissing van een kind.

Ouders ontvangen via het K-IDS Programma niet alleen een gedrukte K-IDS kaart en de
K-IDS passen. Maar ook een CD met daarop alle benodigde informatie. En, indien gewenst, ook alle informatie digitaal op een K-IDS USB-sleutelhanger. De informatie kan, indien nodig, eenvoudig en snel digitaal gedeeld worden met de politie. De K-IDS-software is overigens zo geschreven dat er geen informatie van het kind wordt opgeslagen op de computer. K-IDS bewaard op welke manier dan ook geen informatie over kinderen.

Volgens de rechtshandhaving biedt het in bezit hebben van een compleet profiel van het kind de grootste kans voor een snel en veilig terug vinden van het kind. Het eerste uur na de vermissing is in dit proces het belangrijkste. Maar het is ook het moment waarop ouders juist in paniek raken en angstig zijn. In die gemoedstoestand blijkt een gedetailleerde beschrijving van het kind maar al te vaak niet te kloppen. Rechtshandhaving adviseert ouders in het geval van een noodsituatie daarom ook om een up-to-date profiel van hun kinderen bij de hand te hebben. Het K-IDS Programma speelt op deze wens in.

Trefwoorden: Id, K-ids, Kind, Kwijtgeraakt, Vermist,

Contact K-ids Kind Identificatie Systeem

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share