Bezichtiging houtgestookte verwarmingsketel op camping

Door: DWA installatie- en energieadvies  26-04-2006
Trefwoorden: Energie, Milieu, Productdemonstratie

Rijssen, 26 april 2006 - Bijeenkomst op dinsdag 13 juni over ervaringen en toepassingsmogelijkheden
Bezichtiging houtgestookte verwarmingsketel op camping Bij camping ‘De Twentse Es’ in Enschede is onlangs een verwarmingsketel geplaatst, die biomassa (snoeihout, enz.) gebruikt als brandstof. Dit project is financieel ondersteund door de Europese Unie en provincie Overijssel. Op dinsdag 13 juni organiseert DWA installatieen energieadvies op deze camping een bijeenkomst voor gemeenten en andere geïnteresseerden. De houtgestookte verwarmingsketel kan dan worden bezichtigd. ‘De Twentse Es’ is de eerste camping in Overijssel die zowel voor het verwarmen van tapwater als de centrale verwarming hout gebruikt. Dit betekent dat er geen aardgas nodig is voor het opwarmen van het water. De verwachte aardgasbesparing per jaar is 25.000 m3. Doordat het verbranden van hout CO2-neutraal is, levert deze installatie geen extra CO2-uitstoot op, terwijl de brandstofkosten tegelijkertijd lager zijn. Programma De middagbijeenkomst gaat over de ervaringen met en de toepassingsmogelijkheden van houtgestookte cv-ketels binnen gebouwen (zwembad, sporthal, kantoren, multifunctionele
accommodaties, enz.).

Het programma is als volgt:
14.00 uur Ontvangst
14.15 uur Inleiding over houtgestookte cv-ketels, techniek en toepassing
14.45 uur Inleiding over financiering en exploitatie van houtgestookte cv-ketels (waaronder subsidiemogelijkheden)
15.05 uur Bezichtiging houtgestookte cv-ketel ‘De Twentse Es’
15.35 uur Discussie en vragen
16.00 uur Einde programma

Gratis toegang
Aan deelname van de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, omdat SenterNovem deze bijeenkomst financieel ondersteund. Voor aanmelding of meer informatie kunt u contact opnemen met Rob Smit, telefoon (0548) 53 55 41, e-mail [email protected], of kijk op www.biomassa.nu.

Subsidie
In provincie Overijssel is recent de Subsidieregeling Bio-energie geopend. Met deze provinciale subsidieregeling is het mogelijk om maximaal vijftig procent subsidie te krijgen voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Organisaties uit Overijssel kunnen deze subsidie benutten voor het onderzoeken van de technische en financiële mogelijkheden voor een houtgestookte cv-ketel, maar ook voor een bio-warmtekrachtkoppeling of biogasinstallatie. Voor meer informatie over subsidies zie http://www.subsidieadvies.info.

Trefwoorden: Energie, Milieu, Productdemonstratie

Contact DWA installatie- en energieadvies

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share