DWA als een van de eerste gecertificeerd voor energielabels

DWA als een van de eerste gecertificeerd voor energielabels van DWA installatie- en energieadvies

Door: DWA installatie- en energieadvies  03-09-2007
Trefwoorden: Energielabel, Energiecertificaat, Energieprestatieadvies

Per 1 januari 2008 geldt de verplichting dat bij verkoop of verhuur van een woning een energielabel moet kunnen worden overlegd. Zo’n certificaat laat de mate van energiezuinigheid van het pand zien en is ingedeeld in de klasse A tot en met G (vergelijkbaar met het energielabel voor huishoudelijke apparatuur). Voor woningcorporaties betekent dit dat bij mutatie een certificaat beschikbaar moet zijn, waarop de huurder kan zien hoe energiezuinig zijn gehuurde woning is.

EPA-maatwerkadvies
DWA is dit jaar gestart met diverse projecten met betrekking tot energieprestatieadvies (EPA) in de woningbouw. Voor diverse woningcorporaties wordt het beleid voor de toekomststrategie van het woningbestand omgezet in EPA-maatwerkadvies, waarin diverse concepten energetisch en economisch worden doorgerekend. Met de certificering door KIWA is de weg vrijgemaakt om gecertificeerde energielabels en maatwerkrapporten te genereren.

Voor meer informatie: ing. Ronald Schilt, adjunct-directeur DWA installatie- en energieadvies, telefoon (0172) 63 53 36, e-mail schilt@dwa.nl.

Trefwoorden: Energiecertificaat, Energielabel, Energieprestatieadvies, Energieprestatieadviseur, Epa-advies, Epa-adviseur, Epa-w, Epbd,

Contact DWA installatie- en energieadvies

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share