SCC verzorgt werkplekautomatisering bij Provincie Zuid-Holland

Door: Scc  15-03-2006
Trefwoorden: It, Computer Software, Computer Hardware

SCC, internationale leverancier van ICT-diensten en –oplossingen, gaat de komende twee jaar de levering en het beheer van de computers en printers verzorgen voor een groot aantal werkplekken van Provincie Zuid-Holland (PZH). De raamovereenkomst, het resultaat van een Europese aanbesteding, omvat de levering van alle computers en printers, alsmede additionele dienstverlening van SCC op het gebied van de werkplekautomatisering.

De Provincie Zuid-Holland is met circa 3,4 miljoen inwoners en ruim 2.000 bestuursmedewerkers de belangrijkste economische, agrarische en dienstverlenende provincie van Nederland. De volledige ICT-infrastructuur van de Provincie wordt momenteel binnen een grootschalig ICT vernieuwingsprogramma (Digitale Route) opnieuw ingericht. Een belangrijk onderdeel is de vernieuwing van werkplekautomatisering en bijbehorende beheer en onderhoud van de hardware. PZH wilde zowel de levering als het volledige beheer van de 2.200 pc’s, printers en aanverwante apparatuur bij een gespecialiseerde partij onderbrengen.

“Voorheen hadden wij te maken met een diversiteit aan ICT-leveranciers, wat niet efficiënt werkte in het geval van bijvoorbeeld noodzakelijke reparaties”, aldus Hans van Heijst van het Kenniscentrum Inkoop bij PZH. “Door het volledige park onder te brengen bij een gespecialiseerde dienstverlener zijn we verzekerd van een doelgerichte aanpak van zowel de inrichting als het onderhoud van ons PC- en printerpark.”

De raamovereenkomst heeft een looptijd van drie jaar en omvat, naast de levering van de werkplekautomatisering, ook uitvoerige support, waarbij medewerkers van SCC op continue basis aanwezig zijn bij PZH om supportvragen af te handelen. Daarnaast helpt SCC de provincie middels de HP WebJetAdmin beheerstool een optimalisatieslag te maken voor het printerpark. Door te kiezen voor een prijs-per-pagina-concept inclusief service en levering maakt de provincie de printkosten inzichtelijk en voorspelbaar.

Trefwoorden: Computer Hardware, Computer Software, Ict-diensten, Ict-oplossingen, It